Technologie » Komputery

ASUS G75VW i G55VW – najlepsze notebooki dla graczy

Firma ASUS z dumą prezentuje przeznaczone dla graczy notebooki G75VW i G55VW - piątą generację potężnych maszyn Republic of Gamers z serii G.

Wyposażone w procesory 3-ciej generacji Intel® CoreTM i7, najnowszą kartę graficzną NVIDIA® GeForce® GTX 660M/670M z 3GB pamięci GDDR5 VRAM, obsługujące do 16GB pamięci DDR3 DRAM oraz pozwalające na podłączenie dwóch dysków twardych w konfiguracji RAID 0/1, maszyny z serii G na nowo definiują przenośne komputery dla graczy. Inteligentny system chłodzący z dwoma wentylatorami zapewnia niższą temperaturę pracy i dłuższą żywotność urządzenia, zostawiając konkurencję daleko w tyle. Aktywne okulary migawkowe z technologią NVIDIA 3D LightBoostTM, ekran Full HD, wbudowany subwoofer i technologia dźwięku ASUS SonicMaster Lite zapewniają znacznie lepsze wrażenia podczas gry.

Inteligentny system chłodzenia

Duże osiągi są bezużyteczne, jeśli nie zapewni się przy tym skutecznego chłodzenia. Nową serię G wyposażono w inteligentny system wykorzystujący dwa wentylatory, który skutecznie usuwa ciepło poprzez tylny otwór wentylacyjny. G55VW wykorzystuje podwójny wentylator, aby zapewnić zwiększoną wydajność chłodzenia, natomiast G75VW posiada dedykowane wentylatory dla procesora i karty graficznej z wymienialnymi filtrami, które zwiększają wydajność chłodzenia.

Wciągająca rozrywka 3D

Karta graficzna stanowiąca serce notebooków z serii G obsługuje technologię DirectX® 11 i zapewnia wysoką częstotliwość odświeżania obrazu podczas oglądania najnowszych filmów. Aktywne okulary migawkowe z technologią NVIDIA 3D LightBoost¹ zapewniają niesamowite przeżycia podczas grania w gry 3D i oglądania trójwymiarowych filmów, zarówno na monitorze notebooka, jak i na dużym ekranie zewnętrznym. Ucztę wizualną uzupełnia dźwięk SonicMaster Lite oraz duże głośniki i wbudowany subwoofer, zapewniający mocniejsze i bogatsze brzmienie basów.

Stworzone dla graczy

Inspirowane nowoczesnymi samolotami szpiegowskimi, notebooki z serii G posiadają obudowę o niskim profilu i całą gamę funkcji opracowanych specjalnie z myślą o graczach. Jednolita, podświetlana klawiatura posiada wydzielone klawisze strzałek oraz specjalnie oznaczony klawisz W. Lekko nachylona konstrukcja i miękkie oparcie nadgarstków zapewniają komfort podczas długich rozgrywek, a matowy ekran anti-glare o szerokim kącie widzenia zmniejsza zmęczenie oczu podczas gry w nocy. Dzięki zaawansowanej gamie funkcji i możliwości, nowa seria G pozwoli Ci na pokonanie każdego przeciwnika.

¹ Technologia NVIDIA 3D LightBoost dostępna jest jedynie w modelu G75VW

Model

G55VW

G75VW

Procesor

Procesor 3-ciej generacji Intel®  CoreTM i5/i7 , chipset Intel® Mobile HM77

Procesor 3-ciej generacji Intel®  CoreTM i7 , chipset Intel® Mobile HM77

System operacyjny

Oryginalny Windows® 7 Home Premium 64-bit, Oryginalny Windows® 7 Professional 64-bit, Oryginalny Windows® 7 Ultimate 64-bit

Pamięć

DDR3 1600MHz, do 16GB

Grafika

NVIDIA® GeForce® GTX 660M z 2GB pamięci GDDR5 VRAM

NVIDIA® GeForce® GTX 670M z 3GB pamięci GDDR5 VRAM

Ekran

15.6" FHD (1920 x 1080) anti-glare, podświetlany diodami LED,

15.6" HD (1366 x 768) anti-glare podświetlany diodami LED,

15.6" HD 3D (1366 x 768) podświetlany diodami LED

17.3" FHD (1920 x 1080) anti-glare, podświetlany diodami LED,

17.3" HD+ (1600 x 900) anti-glare, podświetlany diodami LED,

17.3" FHD 3D(1920 x 1080) anti-glare, podświetlany diodami LED

Pamięć masowa

2.5" 500GB/750GB 5400 rpm lub 500GB/750GB/1TB 7200 rpm lub 750GB SSH z 8G SSD lub mSATA 128G SSD, RAID 0/1

2.5" 500GB/750GB 5400 rpm lub 500GB/750GB/1TB 7200 rpm lub 750GB SSH z 8G SSD lub 256SSD, obsługa dwóch HDD, RAID0/1

Audio

ASUS SonicMaster Lite

Kamera

Wbudowana kamera HD

Interfejs

1 x wejście mikrofonu, 1 x wyjście słuchawek SPDIF, 1 x RJ45 LAN, 1 x VGA (D-Sub), 1 x HDMI 1.4, 4 x USB 3.0, Czytnik kart 3-w-1, 1x mDP, blokada Kensington

Wymiary

384x299x20-51 mm, 3,8kg (z 8-komorową baterią)

415x320x15-52 mm, 4,5kg (z 8-komorową baterią)

Bateria

Li-jonowa 74WH (8 komór, 5200mAh)

Dodatkowe funkcje i możliwości

Kamera HD, podświetlana, jednolita klawiatura, wskaźnik dla graczy na klawiszu W, USB Charger+, wysoka jasność i szeroki kąt widzenia, wewnętrzny subwoofer, Instant On, ASUS SonicMaster Lite, tylny otwór wentylacyjny, filtry wentylatora

* Wszystkie specyfikacje mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Mogą też różnić się w zależności od kraju.

Mondaypr