Firma » Finanse

Bez formalności i wychodzenia z domu! Zalety chwilówki przez Internet!

Nikt z nas nie przepada za kolejkami w sklepach. Dlatego też, znając specyfikę swojej miejscowości, uczęszczamy do nich wtedy, gdy wiemy, że „oblężenie” jest już mniejsze.

Jeśli widzimy, że otwarta jest jedna kasa z pięciu, a kolejka sięga na pół sklepu, denerwujemy się i niejednokrotnie żądamy, aby sprzedawca otworzył następną. Kiedy zaś mamy taką możliwość, chętnie robimy zakupy przez Internet, siedząc wygodnie w fotelu i popijając ulubioną kawę. Podobnie nie znosimy kolejek w rozmaitych urzędach – zatem, o ile tylko tak można, także załatwiamy wszelkie formalności za pośrednictwem sieci.

Wciąż narzekamy na skomplikowane procedury i tony papierów do wypełnienia, z których tak na dobrą sprawę nic nie rozumiemy. Drażni nas to, bo wiemy, że te same informacje można przekazać znacznie szybciej, w sposób o wiele bardziej przystępny. Czy to oznacza, że jesteśmy niemal do bólu wygodni i, nie bójmy się tego słowa, leniwi? Może trochę tak, ale co z tego? W końcu wszelkie nowe technologie mają służyć nam, a nie odwrotnie. Potrzeba matką wynalazków – skoro są, ułatwiają życie, pozwalają oszczędzić siły i czas, dlaczego nie skorzystać? Jeśli potrzebujesz pieniędzy, ale nie lubisz długo czekać i nie masz ochoty na przedzieranie się przez gąszcz formalności, z pewnością przypadną Ci do gustu chwilówki. Już teraz poznaj najważniejsze zalety pożyczek przez Internet!

Nie musisz wychodzić z domu

Jeśli masz ochotę wyrwać się ze swoich czterech ścian, wyjdź na spacer, zorganizuj wycieczkę rowerową, umów się z przyjaciółmi na wypad do kina lub klubu. Innymi słowy, spędzaj czas poza domem w sposób przyjemny, nie trać go na bezczynne stanie w kolejce w banku i czekanie na to, aż pani skończy pić swoją popołudniową kawę. Jeśli z jakiegoś powodu musisz zorganizować gotówkę, możesz ją sobie zapewnić w kilku prostych krokach – podchodząc do swojego komputera. Jedyne, czego potrzebujesz, to dostęp do Internetu.

Formalności ograniczone do minimum

Wspomniane już we wstępie formalności to prawdziwa zmora niemal wszystkich instytucji. Pozabankowe firmy pożyczkowe wyłamują się z tego na rzecz prostych i przejrzystych zasad. Wystarczy Ci zaledwie kilka minut, aby szczegółowo zapoznać się z daną ofertą – wszystko wiesz, bo nie ma tu miejsca na niedomówienia i wątpliwości.

Co więcej, starając się o chwilówkę, nie musisz dysponować całym stosem zaświadczeń różnego typu – firma pożyczkowa także nie zarzuci Cię toną dokumentów do wypełnienia. W przypadku pożyczek na nieduże kwoty, np. do 2000-3000 zł, często wystarczy dowód osobisty.

Szybko!

Wszystko to, co zostało wymienione wyżej, przekłada się na wprost niesamowitą szybkość całej procedury pożyczkowej. Zasiadasz do komputera, wypełniasz krótki wniosek, bez skomplikowanych dokumentów i innych zupełnie zbędnych formalności, chwilę później otrzymujesz decyzję. Jeśli jest pozytywna, pieniądze trafiają na Twoje konto jeszcze tego samego dnia. Wiele firm deklaruje, że przekaże je dosłownie w 15-20 minut i rzeczywiście tak się dzieje.

Dostęp do wszystkich ofert w jednym miejscu

To kolejna niekwestionowana zaleta chwilówek przez Internet. Oczywiste jest, że musisz przejrzeć różne propozycje, bo choć firmy pożyczkowe działają na podobnych warunkach, ich oferty mogą się niejednokrotnie mocno różnić od siebie. Warto to sprawdzić i zapewnić sobie tym samym świadomy wybór pożyczki najlepiej dopasowanej do własnych potrzeb i możliwości. Teraz już nie musisz tracić wielu godzin, a nawet dni, na to, by dokładnie zapoznać się z ofertami poszczególnych pożyczkodawców.

Tutaj ponownie z pomocą przychodzi Ci Internet. Drogi są zasadniczo dwie – możesz wchodzić kolejno na strony różnych firm lub skorzystać z wygodnej porównywarki. Wówczas na jednej stronie masz dostęp do swoistego rankingu chwilówek. Informacje są podane w bardzo przystępnej, przejrzystej formie. W ciągu zaledwie chwili możesz sprawdzić podstawowe dane, jak na przykład to, jaki jest całkowity koszt pożyczki na kwotę, która Cię satysfakcjonuje, czy pożyczkodawca daje możliwość ewentualnego przedłużenia terminu spłaty (jeśli tak, z jakim kosztem dodatkowym się to wiąże), w jakim obszarze firma weryfikuje potencjalnego pożyczkobiorcę.

Dowiesz się także, jaka jest maksymalna kwota pożyczki i czy firma przewiduje dla nowych klientów jakieś korzystne rozwiązania, np. pierwszą chwilówkę za darmo. Bez ograniczeń możesz też modyfikować dane (wysokość pożyczki), aby zobaczyć, jakie koszty będą się wiązały z poszczególnymi sumami. Pamiętaj o tym, że będąc już w sieci, możesz zajrzeć na liczne fora i dowiedzieć się, jakie opinie krążą o danej firmie. To bardzo istotna rzecz – w końcu chcesz wybrać najlepiej, by móc spać spokojnie, ze świadomością, że wybrałeś rzetelnego pożyczkodawcę, który jest godny zaufania.

Chwillowki.pl

slawek