BKS Bostik Bielsko-Biała klei i remontuje z Bostikiem!

2021-11-02
Niesamowite talenty, determinacja oraz zaangażowanie – tak z pewnością można określić drużynę BKS Bostik Bielsko-Biała, ośmiokrotnego Mistrza Polski i zdobywcę Pucharu Polski w siatkówce kobiet.

Poza siatkarskim parkietem, dziewczyny w codziennych naprawach, pasjach, a także w pracach remontowych, chętnie wykorzystują produkty Bostik – sponsora tytularnego drużyny.

Przeczytaj również:

Już od ponad 90 lat Bialski Klub Sportowy działa na terenie Bielska-Białej. To stąd wywodzi się drużyna piłki siatkowej kobiet – BKS Stal Bielsko-Biała (obecnie: BKS Bostik Bielsko-Biała), odnosząca ogromne sukcesy na parkietach. Siatkarki od lat występują w ścisłej czołówce ekstraklasy najlepszych drużyn w Polsce, zdobywając liczne Puchary oraz Mistrzostwa Polski.

Poza boiskiem, utalentowane zawodniczki BKS Bostik Bielsko-Biała spełniają się także w wielu różnych aktywnościach – uprawiają inne rodzaje sportów, zajmują się pracami DIY takimi jak scrapbooking, jak również odświeżaniem i remontem swoich czterech kątów. W tego typu czynnościach wspiera je Bostik – Sponsor Tytularny drużyny.

Remont wspólnymi siłami

W jakich działaniach zawodniczki BKS Bostik Bielsko-Biała wykorzystują rozwiązania Bostik? Z jednej strony bielszczanki prosiły o wsparcie podczas prac remontowych – w tym tych, związanych z montażem, uszczelnianiem i wypełnianiem szczelin wokół okien oraz drzwi, ociepleniem elewacji styropianem, wymianą silikonów w łazience, położeniu płytek na ścianach czy wymianą listew przypodłogowych.

- „Jakiś czas temu wraz z moją rodziną zaczęliśmy remont naszego rodzinnego domu, który od kilkudziesięciu lat nie był odnawiany. Z pomocą w remoncie przyszedł BOSTIK - sponsor naszej drużyny siatkarskiej. Bostik jest liderem w zakresie chemii budowlanej oraz w dziedzinie uszczelniania i klejenia, dlatego mam do nich wielkie zaufanie.” – mówi Libero BKS Bostik Bielsko-Biała.

Pakujemy prezenty, naprawiamy buty i... krokodyla!

Największą popularnością wśród zawodniczek cieszyły się dedykowane kleje używane do napraw ulubionych przedmiotów codziennego użytku - na przykład dmuchanego krokodyla czy obuwia sportowego - oraz produkty stosowane do scrapbookingu, pakowania prezentów czy dekoracji wnętrz. Dopasowane do konkretnych zadań rozwiązania sprawdzały się między innymi podczas tworzenia wielkoformatowych kolaży z fotografiami oraz przy ozdabianiu urodzinowych upominków.

- „Myślę, że każdy z nas lubi dostawać prezenty, a zwłaszcza te, które wykonane są własnoręcznie. Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką tworzenia rękodzieła. Z pomocą nadeszła firma Bostik, tytularny sponsor naszej drużyny. W paczce, którą otrzymałam, znalazły się przezroczyste, dwustronne kropelki klejące o wysokiej przyczepności. Dzięki nim umocowałam ozdoby na prezencie, którym obdarowałam swoją siostrę w dniu jej urodzin.” – mówi rozgrywająca BKS Bostik Bielsko-Biała.

- „Eksperci Bostik z przyjemnością oferują zawodniczkom BKS Bostik Bielsko-Biała fachowe doradztwo w zakresie klejenia i uszczelniania, ale również systemów podłogowych, hydroizolacji i wielu bieżących prac domowych – na przykład różnego rodzaju napraw, wyposażenia wnętrz czy... klejenia ulubionych dmuchanych zabawek do basenu.” – mówi Joanna Weicher, C&C Dyrektor Marketingu i Cyfryzacji region Europa Wschodnia.

Dzięki zaangażowaniu, determinacji oraz sportowym talentom siatkarek, firma Bostik – światowy lider w zakresie chemii budowlanej oraz technik klejenia – postanowiła wspierać bialskie zawodniczki w osiąganiu dalszych sukcesów jako Sponsor Tytularny drużyny. Poza boiskiem, Bostik pomocną dłoń wyciąga również w codziennych sytuacjach, wspomagając utalentowane sportsmenki BKS Bostik Bielsko-Biała podczas remontów, domowych napraw oraz prac z zakresu DIY.

O firmie Bostik:

Bostik to wiodący na świecie specjalista w zakresie chemii budowlanej, rynku konsumenckiego i klejów przemysłowych. Od ponad stu lat opracowuje i dostarcza innowacyjne oraz inteligentne rozwiązania do uszczelniania i klejenia, które są dostosowane do potrzeb kształtujących codzienne życie. Firma Bostik obecna jest w 45 krajach, w których reprezentują ją 54 centra produkcji, dystrybucji, sprzedaży i administracji.

GUTPR

Wasze komentarze (0):