Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

By włos Ci z głowy nie spadł

Niepokoi Cię ilość włosów pozostawianych codziennie na szczotce? Gdy tracisz ich więcej niż 100 to znak, że powinnaś zacząć działać. Powstrzymaj utratę włosów i ciesz się gęstymi, mocnymi włosami. Pomogą Ci w tym preparaty firmy Inter–Fragrances.

„Stres, nieprawidłowa dieta, przyjmowanie leków - to tylko niektóre z przyczyn wypadania włosów. Łysienie może też być efektem chorób, takich jak łupież czy łojotokowe zapalenie skóry głowy. Zmiana diety i stosowanie preparatów witaminowych może ograniczyć wypadanie włosów” – opowiada Agnieszka Kowalczyk-Rybińska, ekspert Inter-Fragrances. „Pomocne będą też specjalnie dobrane preparaty. Firma Inter–Fragrances posiada w swojej ofercie bogaty wybór produktów, które pozwolą walczyć z problemem nadmiernie wypadających włosów.”

Skuteczność nanotechnologii – Maska Nano Effect

Intensywnie działające maski są skutecznym sposobem walki z nadmierną utratą włosów.
Maska Nano Effect przeciw wypadaniu włosów
, dzięki zastosowaniu nanotechnologii,
poprawi metabolizm komórkowy skóry głowy, zahamuje proces wypadania włosów oraz będzie stymulować je do szybszego odrostu. Nanocząsteczki dostarczą włosom składników odżywczych i nawilżających.
W ten sposób dotlenione i odżywione włosy stopniowo odzyskają swoją siłę i gęstość.

Składniki zawarte w Masce Nano Effect przeciw wypadaniu włosów:

• sulfonopeptydy z soiregulują wzrost komórkowy, zaopatrują włosy w siarkę, stymulują biosyntezę białek;
  • aminokwasy: tyrozyna, arginina, ornityna, citrulinaprekursory białek i barwników melaniny;
  • amino sacharydy: glukozoamina – wzmacni cebulki włosów;
  • ekstrakty z żeń-szenia i łopianu - poprawią mikrocyrkulację krwi;
  • sole cynkuregulują prace gruczołów łojowych;
  • witaminy grupy B (PP, B5, biotyna)regulują odżywianie komórkowe;
  • składniki o działaniu nawilżającym i odżywczym: panthenol (witamina B5), witamina P (bioflavonoids complex), witamina E, witamina F, sorbitol, gliceryna.

Opakowanie: 150 ml

Cena: 22 PLN

Kuracja w ampułkach – Seboradin

Kosmetyki w ampułkach to nowoczesne produkty, które ze zdwojoną siłą radzą sobie z problemami skóry głowy. Odżywka Seboradin w ampułkach to intensywna 14-dniowa kuracja, która wzmocni strukturę włosów i pobudzi ich wzrost. Preparat zawiera kompleks witamin z grupy B oraz zestaw ekstraktów roślin i olejków eterycznych, dobranych tak, by utrzymywały żywe części włosów przy zdrowiu, a tym samym zapobiegały ich wypadaniu. Ampułki najlepiej stosować na noc. Podczas snu skóra głowy intensywnie się regeneruje oraz w pełni wykorzystuje zawarte w ampułkach składniki aktywne.

Składniki wzmacniające włosy i stymulujące je do odrostu:

• czarna rzodkiew - wzmacnia strukturę włosów, poprawia mikrocyrkulację krwi w skórze, zawiera dużą ilość związków siarkowych stymulujących cebulki włosowe do szybszego odrostu, witaminy (C,B1,B2,PP) oraz sole mineralne (potas, wapń, siarkę, magnez)‏;
  • witaminy z grupy B (PP, B6)‏ - działają odżywczo, łagodzą stany zapalne skóry, zapobiegają nadmiernemu wypadaniu włosów;
  • wyciąg z kłączy tataraku - dostarcza składników poprawiających ukrwienie skóry głowy;
  • olejek kolendrowy - polecany przy rozdwajaniu, łamliwości i wypadaniu włosów;
  • ekstrakt z ziela dziurawca - poprawia kondycję włosowatych naczyń krwionośnych;
  • olejek rycynowy - włosy staną się miękkie, dobrze odżywione i lśniące;
  • aloes - skutecznie nawilży skórę i zregeneruje włosy.

Opakowanie: 14 ampułek po 5,5 ml

Cena detaliczna: ok. 30 PLN

Gdy wypadanie włosów to nie jedyny problem – Seboradin Niger

Wypadanie włosów często łączy się z takimi przypadłościami jak łojotokowe zapalenie skóry głowy czy łupież. Z tych względów firma Inter–Fragrances stworzyła linię kosmetyków Seboradin Niger. Kuracja reguluje pracę gruczołów łojowych, stymuluje włosy do odrostu i wzmacnia ich strukturę. Preparaty działają przeciwłupieżowo i przeciwzapalnie, powodując że włosy stają się lśniące
i zdrowe.

Składniki zawarte w kuracji:

• olejki z sosny i kolendry - wzmacniają strukturę włosów;
  • wyciąg z dziurawca - ma właściwości regenerujące i przeciwzapalne;
  • bioaktywne ekstrakty roślinne z rumianku, pokrzywy, skrzypu, rozmarynu, melisy, kasztanowca, szałwi, podbiału, liści brzozy.

Pojemność szamponu, balsamu, lotionu : 200 ml

Cena każdego produktu: 17 PLN

Produkty Inter–Fragrances pozwolą Ci skutecznie zmierzyć się z problemem nadmiernie wypadających włosów. Jeśli chcesz, by Twoje włosy odzyskały gęstość i siłę, już dziś weź sprawy w swoje ręce, tak by włos Ci z głowy nie spadł.

Dossier

Firma Inter-Fragrances założona została w 1978 roku. Specjalizuje się w produkcji preparatów pielęgnacyjno–leczniczych do włosów oraz kosmetyków do pielęgnacji twarzy i ciała, sprzedawanych głównie z kanale farmaceutycznym. W Polsce firma ma ugruntowaną pozycję lidera w branży kosmetycznej oraz farmacji. Stała kontrola wykwalifikowanej grupy ekspertów, 30-letnie doświadczenie w produkcji kosmetyków i parafarmaceutyków oraz własne laboratorium gwarantują wysoką jakość produkowanych preparatów, potwierdzoną licznymi nagrodami i wyróżnieniami przyznanymi przez farmaceutów i autorytety w dziedzinie dermatologii.

Kontakt prasowy:

Magdalena Knefel, Pegasus Public Relations, ul. Zgrupowania „Żmija” 12, 01-875 Warszawa, tel. (22) 877 22 18, e-mail m.knefel@pegasus.pl

Pegasus PR