Firma » Biznes

CBRE DRUGI ROK Z RZĘDU NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE FIRMĄ DORADCZĄ Z SEKTORA NIERUCHOMOŚCI WEDŁUG EUROMONEY

CBRE wygrywa również globalnie w kategorii Wyceny Nieruchomości i zdobywa łącznie 72 nagrody w Euromoney Real Estate Awards CBRE Polska zajęła 1 miejsce w dwóch kategoriach: Najlepsza Firma Doradcza na rynku nieruchomości oraz Najlepsza Agencja (Wynajem Nieruchomości)

Warszawa, 20 września 2013 –  CBRE została uznana za najlepszą na świecie firmę doradczą działającą w sektorze nieruchomości drugi rok z rzędu w rankingu Euromoney Real Estate Awards 2013. CBRE jako jedyna firma otrzymała najwyższe wyróżnienia w trakcie kilku ostatnich lat i już po raz szósty zdobyła nagrody w tym prestiżowym konkursie, który organizowany jest od 2005 roku.

CBRE zdominowała ranking również w kategorii Wycen Nieruchomości i została uznana za najlepszą na świecie firmę doradczą specjalizującą się w wycenach oraz zdobyła w tej samej kategorii szereg nagród regionalnych: Europa Środkowo-Wschodnia, Ameryka Łacińska, Ameryka Północna i Europa Zachodnia. CBRE ciągle rozwija swoją linię biznesową oferującą wyceny nieruchomości ze względu na rosnący globalny popyt na tego typu profesjonalne usługi.

CBRE Polska zajęła 1 miejsce w dwóch kategoriach: Najlepsza Firma Doradcza na rynku nieruchomości oraz Najlepsza Agencja Nieruchomości (Pośrednictwo w wynajmie biur, centrów handlowych i magazynów).

Euromoney, wiodąca międzynarodowa publikacja finansowa, co roku przeprowadza ankietę wśród swoich czytelników - osób decyzyjnych w sprawach korporacyjnych i  finansowych w wielkich firmach w ponad 160 krajach – wyłaniającą najlepszych doradców, deweloperów i banki z sektora nieruchomości w skali globalnej, regionalnej i w poszczególnych krajach. W tegorocznej edycji konkursu, CBRE zdobyła również siedem nagród regionalnych i została uznana za Najlepszą Firmę Doradczą na rynku nieruchomości w 19 krajach: Polsce, Argentynie, Australii, Belgii, Chile, Czechach, Francji, Grecji, Indiach, Irlandii, Japonii, Korei, Holandii, Portugalii, Serbii, RPA, Wielkiej Brytanii, Wietnamie i na Węgrzech. CBRE zdobyła łącznie 72 nagrody w konkursie Euromoney w 2013 r.

Bob Sulentic, Prezes & CEO, CBRE, powiedział:

„Nasze sukcesy w prestiżowym konkursie Euromoney świadczą o determinacji CBRE w dostarczaniu naszym Klientom najlepszych jakości usług we wszystkich sektorach rynku nieruchomości na świecie. Zdobycie drugi rok z rzędu 1 miejsca dla najlepszej na świecie firmy doradczej w sektorze nieruchomości jest dla nas znaczącym osiągnięciem, jak również silną motywacją dla naszych pracowników, aby nieustannie podnosić standardy doskonałości usług.”

Więcej informacji o 2013 Euromoney Real Estate Awards 2013, znajdą Państwo na stronie: www.euromoney.com

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants