Firma » Biznes

CHRIS LUDEMAN GLOBALNYM PREZESEM DZIAŁU RYNKÓW KAPITALOWYCH W CBRE

Los Angeles / Warszawa, 25 września 2013 – Firma CBRE ma przyjemność ogłosić, że Chris Ludeman został Globalnym Prezesem Działu Rynków Kapitałowych w CBRE.

W swojej nowej roli, Chris Ludeman będzie odpowiedzialny za globalny rozwój i integrację wszystkich usług rynków kapitałowych w CBRE, w tym sprzedaży nieruchomości, organizacji finansowania inwestycji, doradztwo ds. inwestycji bankowych na całym świecie. CBRE jest światowym liderem w doradztwie ds. inwestycji w nieruchomości komercyjne. W 2012 roku, CBRE było zaangażowane w transakcje kupna i sprzedaży nieruchomości na całym świecie o łącznej wartości 130 miliardów USD.

CBRE planuje dalszy rozwój tej ważnej linii biznesowej ze względu na rosnącą liczbę kapitału lokowanego w globalnym  rynku nieruchomości.

„W obecnych warunkach na światowym rynku nieruchomości, inwestorzy coraz częściej poszukują partnera biznesowego, który zapewni im najwyższej klasy i skali doradztwo przy międzynarodowych strategiach inwestycyjnych.” – powiedział Mike Lafitte, Globalny COO w CBRE. „Chris Ludeman pomoże nam podjąć wyzwanie jakie stawia nam ten trend. Chris jest szanowanym i doświadczonym liderem, posiadającym wielką wiedzę na temat rynków kapitałowych oraz silne relacje z naszymi klientami i pracownikami na całym świecie. Jesteśmy przekonani, że pod przywództwem Chrisa, nasz dział rynków kapitałowych ma wielki potencjał globalnego rozwoju.”

Chris Ludeman będzie współpracował ściśle z Dyrektorami działów rynków kapitałowych w CBRE na całym świecie aby zaplanować i wdrażać strategie rozwoju usług na najwyższym poziomie.

Chris Ludeman pracuje w CBRE od 33 lat. Niedawno pełnił funkcję Prezesa działu rynków kapitałowych na Amerykę Północną i Południową, gdzie pod jego przywództwem odnotowano znaczny wzrost tej linii biznesowej. Poprzednio kierował działem pośrednictwa w wynajmie nieruchomości w obu Amerykach w CBRE. W trakcie swojej długoletniej kariery, Chris Ludeman pełnił wiele stanowisk kierowniczych na rynkach lokalnych i regionalnych.

Chris Ludeman jest członkiem Globalnego Komitetu Operacyjnego CBRE, Zarządu Wykonawczego oraz Zarządu Operacyjnego w obu Amerykach. Jest również laureatem J. Frank Mahoney Awards of Excellence in Management (nagród doskonałości w zarządzaniu) oraz nagród CBRE i James J. Didion Award for Executive Excellence. Chris jest absolwentem University of California, Santa Barbara.

-koniec-

CBRE to największa na świecie firma doradcza i inwestycyjna działająca w sektorze nieruchomości komercyjnych (pod względem przychodów za rok 2012), a także jedna z 500 wiodących firm świata według rankingów magazynu Fortune oraz agencji ratingowej Standard & Poor’s. CBRE, z siedzibą główną w Los Angeles, zatrudnia około 37.000 pracowników i obsługuje inwestorów, właścicieli oraz najemców nieruchomości w ponad 300 biurach na całym świecie (nie wliczając firm stowarzyszonych i partnerskich). Zakres usług świadczonych przez CBRE obejmuje: doradztwo strategiczne w zakresie inwestycji i wynajmu, usługi korporacyjne, usługi zarządzania nieruchomościami oraz projektami, administrację firm, bankowość hipoteczną, wyceny, usługi deweloperskie, usługi zarządzania inwestycjami oraz usługi konsultingowe i analityczne. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.cbre.com.

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants