Społeczeństwo » Społeczeństwo

Daj się skusić na Lody!

Daj się skusić na Lody!
Zobacz więcej zdjęć »
Z płatkami jadalnego złota, podawane niczym dzieło sztuki.

Tradycyjna receptura i wyrafinowana słodycz albo nieszablonowy przepis łączący w sobie z pozoru niepasujące składniki. Lody, bez względu na rodzaj, są przysmakiem, który potrafi skutecznie poprawić humor i nigdy się nie nudzi. Sezon na lodowe smakołyki trwa w pełni, dlatego warto poznać kilka ciekawostek na ich temat.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Lody to ulubiony deser małych i dużych smakoszy. Tradycja ich przyrządzania najprawdopodobniej narodziła się w Chinach, gdzie z owoców, ryżu i różnych przypraw przygotowywano syropy mrożone w studni pełnej lodu[1]. Kulinarni eksperci ścigają się w wymyślaniu nowych smaków, serwując m. in. lody krabowe, piwne, a nawet wasabi czy bekonowe [2]. Z kolei miłośnicy luksusu mogą liczyć na deser z jadalnym złotem, którego cena w jednej z londyńskich lodziarni wynosi około 500 zł [3].

Nie zawsze jednak kluczem do sukcesu są ekstrawaganckie smaki i sposób podania. Czasem siła tkwi w prostocie, a tradycja oraz naturalne składniki w połączeniu z fachową wiedzą tworzą unikalną recepturę, która broni się sama.

Deser pełen wspomnień

Z czym kojarzą nam się lody? Z latem, beztroskim dzieciństwem, wypadami za miasto – wystarczy wybrać swój ulubiony smak i można poczuć się jak dawniej, wrócić wspomnieniami do odwiedzanych miejsc. - Lody naturalne wytwarza się nie tylko ze świeżych składników wysokiej jakości, ale także na podstawie dawnych receptur. W składzie nie zawierają konserwantów czy ulepszaczy smaku i smakują tak jak kiedyś – mówi Bartosz Cholma, technolog produkcji w sieci lodziarni Jesz Lody Tradycyjne. Dodaje: Jeśli ktoś ma ochotę na prawdziwą wycieczkę w przeszłość, może sięgnąć po nasze „Lody Babci”, które smakują dokładnie tak samo, jak lody, które pamiętam z dawnych lat.

Lody i dieta - jak to połączyć?

http://jeszlody.pl

https://www.facebook.com/jeszlody/



[1] http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,139801,20071416,kto-wymyslil-lody,,1.html

[2] https://www.chillizet.pl/Styl-zycia/Food/Konina-spaghetti-krab-Te-smaki-lodow-sa-naprawde-nietypowe-Oto-10-najdziwniejszych-smakow-na-swiecie-5420

[3] https://noizz.pl/jedzenie/czy-lody-za-500-zl-sa-warte-swojej-ceny-zobacz-z-czego-sa-zrobione/x9rfvms



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Aleksandra Matuła

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »