Gospodarka » Żywność

Do Świąt przygotujemy się z Vegetą

Chorwacka Podravka przygotowała świąteczne promocje swojego sztandarowego produktu - Vegety. Każda z trzech propozycji odpowiada na inne potrzeby konsumentów.

Święta Bożego Narodzenia to czas prezentów oraz potraw przyrządzanych według tradycyjnych receptur i podawanych tylko jeden raz w roku. Aby zadośćuczynić tradycji podarunków i wspomóc panie domu w kulinarnych przygotowaniach do zbliżających się Świąt Vegeta rozpoczyna promocję trzech produktów. Ich sprzedaż trwać będzie od początku listopada do wyczerpania zapasów.

Na świąteczne zakupy warto zabrać torbę wielokrotnego użytku. Można ją otrzymać jako gratisowy dodatek do Vegety 500 gram. Niebieska płócienna torba z logo Podravki ma ważna zaletę - łatwo ją złożyć w małą saszetkę mieszczącą się w kieszeni płaszcza. Cena Vegety 500 gram z torbą to około 9,50 zł brutto.

Tym, którzy planują duże, rodzinne Święta przy suto zastawionym stole Vegeta proponuje promocyjne dwupaki. Przy zakupie jednego 200 gramowego opakowania przyprawy drugie kosztuje 50% standardowej ceny. W sumie, za 400 gram Vegety zapłacimy około 6 zł brutto.

Amatorów kameralnych uroczystości w gronie najbliższej rodziny zainteresuje natomiast promocja tradycyjnego czerwono-białego opakowania Vegety 75 gram, które powiększono o 20%. 90 gram promocyjnej przyprawy kosztuje około 1,85 zł brutto. Produkty Vegety otrzymają wsparcie reklamowe w postaci ogłoszeń w prasie handlowej („Wiadomości Handlowe”, „Hurt i Detal”, „Życie Handlowe”) oraz kobiecej i poradnikowej („Oliwia”, „Kobieta i Życie”, „Dobre Rady”, „Naj”, „Przyjaciółka Poleca”, „Pani Domu Poleca”). Dodatkowo, w wybranych sklepach handlu nowoczesnego, przeprowadzone zostaną animacje sprzedaży. W grudniu, w halach sieci Real oraz Tesco, pojawią się także shelfstoppery.

Informacje o firmie Podravka
Podravka jest najsłynniejszą firmą chorwacką, znaną przede wszystkim z produkcji spożywczej. Firma posiada w swojej ofercie bardzo szeroką gamę produktów. Ma doświadczenie zarówno w produkcji przetworów mięsnych, dań gotowych, dodatków do potraw, jak i odżywek dla dzieci, słodyczy, herbat oraz napojów. W Polsce znana jest jako największy specjalista w dziedzinie przypraw i dodatków do potraw, głównie dzięki Vegecie. Firma powstała jeszcze przed drugą wojną światową, a jej początki były skromne i niczym nie zapowiadały dzisiejszych osiągnięć. W 1934 roku bracia Mateusz i Marian Wolf założyli małą przetwórnię owoców, która później stała się podstawą Podravki. Po drugiej wojnie światowej fabryka została znacjonalizowanai otrzymała obecną nazwę. Marka Vegeta pojawiła się na rynku w 1959 roku i w krótkim czasie stała się wizytówką Podravki. W latach sześćdziesiątych Vegeta dotarła również za granicę. Podravka sprzedaje obecnie swoje produkty w 40 krajach świata i zatrudnia ok. 7400 pracowników. Koncern ma firmy w 17 krajach na całym świecie, a fabryki w 5 krajach – Chorwacji, Słowenii, Czechach, Słowacji i od 2000 roku także w Polsce.

Effective Public Relations