Technologie » Komputery

Doxis4 iRoom – dobra współpraca przy projektach

SER Group, największy europejski dostawca oprogramowania, łączy korzyści systemów ECM i BPM w jedną platformę w celu zapewnienia zgodności i bezpieczeństwa informacji oraz możliwości współpracy członkom projektów.

Doxis4 iRoom to centralna platforma łącząca uczestników danego projektu, zapewniająca dostęp do ogólnofirmowych danych i treści. Zadania i procesy są w niej integrowane oraz bazują na przypisaniu do poszczególnych osób i treści.

Obecnie zmieniają się wymagania dotyczące współpracy i komunikacji w firmach. Często osoby, które pracują nad wspólnym projektem pochodzą z różnych działów, znajdują się w różnych miejscach i strefach czasowych. Wiele projektów nie ogranicza się tylko do współpracy stałych pracowników, ale wymaga komunikacji z firmami zewnętrznymi lub freelancerami. Dlatego też dostęp do najświeższych informacji oraz statusu poszczególnych procesów są tak ważne dla wszystkich uczestników projektu. Znalezienie narzędzia, które z jednej strony zaspokoi wymagania użytkowników, a z drugiej pozwoli działowi IT mieć kontrolę nad treściami, jest jednym z wyzwań stojących przed międzynarodowymi organizacjami.

Doxis4 iRoom zapewnia przyjazne użytkownikowi zarządzanie projektami w bezpiecznym środowisku – wirtualnym pokoju danych (Virtual Data Room). Uczestnicy projektu, nawet zewnętrzni tacy jak partnerzy, dostawcy czy klienci, mogą zarządzać informacjami, danymi oraz zadaniami w kontrolowanych warunkach, niezależnie od strefy czasowej czy miejsca” mówi Marcin Somla, Dyrektor SER w Polsce. „Doxis4 iRoom jest odpowiedzią na wyzwania, przed którymi stoją nowoczesne fi0rmy. Organizacja może tworzyć m.in. specjalne „bezpieczne pokoje”, w których ustalane są warunki przejęć i akwizycji lub opracowywane szczegóły międzynarodowych projektów budowlanych. W momencie, gdy dana organizacja korzysta z Doxis4 iRoom, dział IT ma kontrolę nad danym procesem oraz może przeglądać wszystkie kroki w danym projekcie tj. kto miał dostęp do danego pliku czy jakie zmiany zostały wprowadzone.
Najwyższy poziom bezpieczeństwa oraz zarządzanie dostępem wewnętrznych i zewnętrznych uczestników procesu

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/ecm/doxis4_iroom_dobra_wspolpraca_przy_projektach.html

openmediagroup