Dom » Nieruchomość

DROGERIE ROSSMANN W OUTLET CENTER W LUBLINIE I BIAŁYMSTOKU

DROGERIE ROSSMANN W OUTLET CENTER W LUBLINIE  I BIAŁYMSTOKU
Warszawa, 24 lutego 2014 – CBRE informuje o nowym najemcy Outlet Center w Lublinie i Białymstoku.

Drogeria Rossmann poszerzy i uatrakcyjni gamę produktów dostępnych dla klientów w powstających projektach Outlet Center w Lublinie i Białymstoku, dołączając do sklepów z branży odzieżowej, wyposażenia wnętrz i sportowej. Inwestor właśnie poinformował o podpisaniu umów najmu na obydwa projekty. Każdy ze sklepów Rossmann zajmie ok. 400 m kw.

Drogerie Rossmann, obecne na rynku polskim od 1993 roku mają ponad 850 sklepów w 365 miastach. Placówki znajdują się zarówno w centrach handlowych największych miast Polski, jak również w mniejszych miejscowościach. Każdego dnia zakupy robi w nich 600 000 klientów. Udział firmy w rynku branży chemiczno - kosmetycznej wynosi 22%.

Projekty Outlet Center w Lublinie i Białymstoku wypełnią lukę na mapie centrów outletowych we wschodniej części Polski. Dzięki nim klienci będą mieć dostęp do markowych produktów pochodzących z poprzednich kolekcji, nadwyżek produkcyjnych czy serii próbnych w cenach znacznie obniżonych w stosunku do pierwotnej ceny detalicznej.

Zarówno Outlet Center w Lublinie, jak i Białymstoku charakteryzują się doskonałym położeniem, tak dla mieszkańców aglomeracji, jak i osób przybywających spoza miasta. Będą też częścią parków handlowych. W Lublinie obok przyszłego outletu działa już Castorama, w Białymstoku natomiast poza Castoramą w grudniu 2013 otwarto stację paliw i dyskont sieci Biedronka, w planach jest także market meblowy „Agata Meble.”

Inwestorem projektu jest Outlet Center Retail Management S.A. Sp.k., wchodząca w skład grupy deweloperskiej ADV Por Property Investment S.A., będąc jednocześnie podmiotem zależnym od FIZ FORUM XVIII. Do jej kompetencji należy rozwój obiektów handlowych typu Outlet Center. Obecnie firma realizuje takie inwestycje w Lublinie i Białymstoku, a w planach ma dalszy rozwój sieci Outlet Center w innych rejonach kraju.

CBRE jest we współpracy z inwestorem wyłącznym agentem odpowiedzialnym za wynajem Outlet Center zarówno w Lublinie, jak i w Białymstoku.

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants