Firma » Biznes

Green Factory rozrasta się w Śląskim Centrum Logistycznym

Firma logistyczna przedłużyła najem powierzchni magazynowej w Śląskim Centrum Logistycznym w Sosnowcu. Green Factory Logistics powiększyło jednocześnie wynajmowaną powierzchnię do łącznie 4.500 m2.

Firma Green Factory Logistics Sp. z o.o. przedłużyła najem 1.800 m2 powierzchni magazynowej w Śląskim Centrum Logistycznym w Sosnowcu. Operator logistyczny podpisał jednocześnie z Biurem Inwestycji Kapitałowych umowę dotyczącą zwiększenia wynajmowanej powierzchni o kolejne 2.700 m2 do łącznie 4.500 m2. Dodatkowy magazyn znajduje się w gotowej hali nr 1 i został już przekazany najemcy.

Green Factory Logistics zajmuje się szeroko pojętą logistyką, w tym transportem krajowym całopojazdowym, dostawami drobnicowo-paletowymi, magazynowaniem oraz usługami z nim związanymi.

Śląskie Centrum Logistyczne w Sosnowcu jest największym przedsięwzięciem inwestycyjnym zrealizowanym przez Biuro Inwestycji Kapitałowych. Na powierzchni 9,5 ha zbudowane zostały dotychczas hale magazynowe o łącznej powierzchni 35 tys. m2, z czego 2 tys. m2 przeznaczone jest na powierzchnie biurowo - socjalne. Obiekty wyposażone są we wszystkie nowoczesne rozwiązania w zakresie składowania i bezpieczeństwa. Centrum jest obecnie w trakcie rozbudowy. Powstająca hala nr 5 będzie oferowała 11,5 tys. m2. Biuro Inwestycji Kapitałowych dysponuje również pozwoleniem na budowę drugiej hali o powierzchni 13,5 tys. m2, której realizacja zaplanowana jest w roku 2018..

Śląskie Centrum Logistyczne zlokalizowane jest w bezpośrednim sąsiedztwie skrzyżowania dwóch istotnych arterii komunikacyjnych - autostrady A4 łączącej Rzeszów z zachodnią granicą Polski i wschodniej obwodnicy Śląska – drogi S1 prowadzącej przez Cieszyn na południe Europy. Lokalizacja stanowi doskonałe miejsce do prowadzenia dystrybucji na cały region Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego oraz, poprzez doskonały układ komunikacyjny, do południowych sąsiadów Polski.

mskala@tauber.com.pl