Gospodarka » Narzędzia

GYRO DRIVER – daj się wkręcić

Producent elektronarzędzi i akcesoriów, firma Black&Decker, wprowadza na rynek pierwszy na świecie sterowany ruchem dłoni akumulatorowy wkrętak GYRO DRIVER™. Ten niezawodny pomocnik domowych majsterkowiczów ułatwi i przyśpieszy wszystkie prace domowe wymagające wkręcania i wykręcania.

Firma Black&Decker, z myślą o domowych majsterkowiczach, wprowadza na rynek nowy innowacyjny wkrętak GYRO DRIVERTM. Jest to pierwsze na świecie elektronarzędzie, w którym wykorzystano technologię żyroskopową, znaną do tej pory z zastosowania w smartfonach czy tabletach.

Dzięki tej opatentowanej technologii prace przy użyciu nowego akumulatorowego wkrętaka GYRO DRIVERTM BDCS36G stają się intuicyjne i bardziej komfortowe. Skręcanie szafek kuchennych czy wymiana zamka w drzwiach nie musi być już tak pracochłonna i żmudna jak przy użyciu tradycyjnych narzędzi. Z GYRO DRIVERTM aby wkręcić lub wykręcić wkręt wystarczy tylko jeden ruch dłoni.

Urządzenie GYRO DRIVERTM zostało wyposażone w czujnik MOTION CONTROL, który wyczuwając ruch ręki, pozwala na sterowanie kierunkiem i prędkością obrotów wkrętaka. Aby uruchomić silnik wystarczy chwycić narzędzie, aktywując przycisk sensora, i obrócić wkrętak w prawo bądź w lewo. Przechylenie wkrętaka w prawo spowoduje wkręcanie wkrętów, a w lewo ich wykręcanie. Ponadto wykonując te same obroty w zakresie do 30 stopni w prawo i do 30 stopni w lewo, mamy możliwość sterowania prędkością obrotów - im bliżej granicy 30 stopni, tym szybsze obroty.
GYRO DRIVERTM to również dziesięć śrubokrętów w jednym. Dzięki 10. wymiennym końcówkom wkrętarskim, dołączonym do zestawu, nie trzeba już szukać odpowiedniego śrubokrętu.

Urządzenie posiada akumulator 3,6 V w technologii litowo-jonowej, który w pełni naładowany pozostaje gotowy do użycia przez 18 miesięcy. Dla zapewnienia widoczności w miejscach trudnodostępnych, takich jak ciasne kąty czy wnętrza skręcanych mebli, wkrętak GYRO DRIVERTM wyposażony został w zintegrowaną diodę LED. Dodatkową zaletą wkrętaka jest jego kompaktowa budowa gwarantująca wygodę użycia w każdym położeniu.

Nowy wkrętak GYRO DRIVERTM już niedługo będzie dostępny w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju.

Effective Public Relations