Technologie » Komputery

IFS opracowuje rozwiązanie do zarządzania pracownikami w firmach w sektorze ropy i gazu

Firma IFS, globalny dostawca oprogramowania dla przedsiębiorstw, wprowadza na rynek rozwiązanie do zarządzania pracownikami w sektorze ropy i gazu, które opracowuje przy współpracy z klientami − firmami Odfjell Drilling i Archer.

Zarządzanie zasobami ludzkimi oraz planowanie potrzeb kadrowych w sektorze ropy i gazu wiąże się z licznymi, obowiązującymi lokalnie przepisami. Dla firm o zasięgu globalnym przestrzeganie ustaleń i przepisów obowiązujących w danym kraju często oznacza utrudnienie.

W przypadku firm działających w sektorze ropy i gazu zarządzanie personelem i alokowanie pracowników z reguły stanowi złożony proces, którym kieruje się za pomocą specjalnie przygotowanych do tego systemów zewnętrznych. Aby rozwiązać ten problem, firma IFS wprowadza na rynek nowy moduł do zarządzania personelem i planowaniem alokacji pracowników, który będzie stanowić zintegrowaną część systemu IFS Applications, zapewniając w ten sposób łatwiejsze kierowanie funkcjonowaniem instalacji morskich.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/rozwiazania_hr/ifs_opracowuje_rozwiazanie_do_zarzadzania_pracownikami_w_firmach_w_sektorze_ropy_i_gazu.html

openmediagroup