Gospodarka » Żywność

Innowacyjny croissant 7 Days Doub!e z dwusmakowym nadzieniem Waniliowym i Pomarańczowym

7 Days Doub!e to nowa propozycja firmy Chipita Poland. Do wypiekanych, miękkich rogali, z niesamowicie smacznymi dwusmakowymi nadzieniemi, dostępnymi dotychczas w dwóch pysznych kombinacjach: Kakao & Wanilia oraz Wanilia & Wiśnia dołączył trzeci rogal z nadzieniem o smaku Waniliowym i Pomarańczowym!

Wanilia jest przyprawą powszechnie używaną w kuchni. Tradycyjnie używamy jej do przygotowania potraw słodkich – ciast, deserów, puddingu, lodów, kremów, naleśników i kompotów.

Dodaje się jej do potraw z białego sera, owoców, a także do czekolady. Zniewalająca moc wanilii w kombinacji z odświeżającym i aromatycznym kremem

z dojrzewających na słońcu greckich pomarańczy daje wyjątkową kompozycję smakową. Podwójna rozkosz smaków w jednym rogalu, który może być przekąską  w pracy, w szkole, na uczelni, na spacerze, pikniku lub po wysiłku sportowym. 7 Days Doub!e, o wadze 80 gram, perfekcyjnie wykorzystuje wyjątkowe połączenie najpopularniejszych smaków, które zaspokoją głód w podwójnie przyjemny sposób.

Rekomendowana cena detaliczna 1,99 zł.  Wprowadzenie  nowego croissanta 7 Days Doub!e z nadzieniem waniliowym i pomarańczowym, wspierają działania marketingowe w internecie w październiku i listopadzie 2011r.

Chipita Poland działa w Polsce od 1999 roku. Firma ma nowoczesną piekarnię w Tomaszowie Mazowieckim, zatrudnia 600 osób. Główne marki to 7Days i Chipicao, których produkty można kupić w sklepach detalicznych oraz supermarketach i hipermarketach w całej Polsce.

Kontakt dla mediów: Anna KoperAgencja 21ul. Brukselska 44a lok. 403-973 Warszawatel. +48 22 511 13 85fax. +48 22 511 13 87e-mail: anna.koper@agencja21.pl

agencja21