Dom » Nieruchomość

Jak duże mieszkania oferują deweloperzy

Jaki metraż mają największe mieszkania w ofercie deweloperów? W których inwestycjach można je kupić? Ile kosztują? Sondaż prezentuje serwis nieruchomości Dompress.pl

Wioletta Kleniewska, dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu Polnord S.A.

Największe mieszkania w ofercie Grupy Polnord składają się z pięciu pokoi. Dużą część wspólną uzupełniają w nich cztery sypialnie. Takie lokale można znaleźć w podwarszawskich Ząbkach. Największe mieszkanie liczy 115 mkw., a dodatkowo przynależy do niego 50 metrowy taras.

Podobne lokale dostępne są również w olsztyńskiej inwestycji Tęczowy Las. Duże, czteropokojowe  mieszkania powstają również w Stacji Kazimierz na warszawskiej Woli, czy w gdańskim osiedlu Fotoplastykon. Na pograniczu Sopotu i Gdyni w inwestycji Brama Sopocka dostępne są natomiast ponad stumetrowe, dwupoziomowe apartamenty.

Mirosław Kujawski, członek zarządu LC Corp S.A.

Największe mieszkania, jakie posiadamy w sprzedaży mają powierzchnię około 80-100 mkw. i można je znaleźć w większości naszych inwestycji, przy czym ich udział w ofercie zależy od lokalizacji. Zdecydowanie mniejsze mieszkania projektujemy w centrach miast, blisko ośrodków akademickich, czy biurowych, gdzie dominują zakupy w celach inwestycyjnych, a większe w inwestycjach info@dompress.nieruchomosci.pl

prestige