Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź

Skosztowanie specjałów Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź to szansa dla tych, którzy przed jesienną chandrą chcieliby poratować się smakami z różnych zakątków świata i Polski. Na zdrowe zakupy zapraszają wystawcy, którzy w dn. 23-26 października rozlokują swoje stoiska obok sklepu Saturn.

Nic tak nie poprawia nastroju, jak chrupiące pieczywo posmarowane grubą warstwą prawdziwego miodu, w który będą mogli zaopatrzyć się klienci Portu Łódź odwiedzający Jarmark Produktów Regionalnych. Na smakoszy czekają także aromatyczne wędliny, tradycyjnie wytwarzane lokalne sery, ręcznie lepione pierogi i piwo warzone w łaskim browarze Koreb. Nie zabraknie miodów pitnych, szerokiej oferty kandyzowanych owoców i bakalii oraz ręcznie wyrabianych krówek z Mazur. Wystawcy przygotują także specjały dla wielbicieli śródziemnomorskich smaków, dla których wysokiej jakości oliwa, zielone
i czarne oliwki czy wędzone ryby to podstawa dobrze zaopatrzonej spiżarni. W ofercie Jarmarku Produktów Regionalnych znajdą się też aromatyczne i rozgrzewające przyprawy świata oraz szeroki wybór smakowych herbat. Oprócz produktów spożywczych, w dniach 23-26 października nie zabraknie autorskich obrazów, rękodzieła artystycznego
i jak zwykle unikatowej biżuterii.

Jarmark Produktów Regionalnych będzie dostępny dla klientów Portu Łódź w dniach 23-26 października (czwartek-niedziela) obok sklepu Saturn.

Maria Szwed