Technologie » Internet

Jewgienij Kasperski w sesji AMA (pytajcie o wszystko) — 11 maja, godz. 15.00

Jewgienij Kasperski, dyrektor generalny Kaspersky Lab i uznany na całym świecie autorytet w dziedzinie cyberbezpieczeństwa, odpowie na Państwa pytania w sesji AMA w serwisie Reddit, która odbędzie się 11 maja 2017 r. o godzinie 15.00 czasu polskiego.

Otwarta dla wszystkich sesja zorganizowana na żywo pozwoli uczestnikom na zadanie Kasperskiemu dowolnego pytania.

Jewgienij Kasperski pracuje w branży cyberbezpieczeństwa od niemal 30 lat, a Kaspersky Lab istnieje od 20 lat. Pod kierownictwem Kasperskiego firma stała się globalnym przedsiębiorstwem z misją ratowania świata poprzez zwalczanie cyberzagrożeń oraz rozwijanie technologii, które obecnie chronią ponad 400 milionów ludzi na całym świecie.

Obecnie każdy z nas jest otoczony urządzeniami połączonymi z internetem, sieciami i systemami komputerowymi. Jednocześnie ilość i zasięg cyberzagrożeń nieustannie rośnie i staje się gorącym tematem dla firm, konsumentów oraz rządów.

Podczas sesji AMA Jewgienij Kasperski odpowie na pytania obejmujące następujące zagadnienia:

·       przyszłość cyberbezpieczeństwa,

·       cyberwojny,

·       taktyki stosowane przez przestępców w obliczu napiętej sytuacji geopolitycznej,

·       problemy związane z przypisywaniem autorstwa cyberataków,

·       relacje między rządami a branżą cyberbezpieczeństwa,

·       sztuczna inteligencja w cyberbezpieczeństwie,

·       rosyjscy hakerzy i wiele więcej.

Jestem gotowy rozmawiać o wszystkim, co dotyczy cyberbezpieczeństwa, mojej firmy a nawet mnie samego. Możecie Państwo pytać mnie o wszystko. Mam nadzieję, że będzie jednocześnie poważnie i zabawnie, ale przede wszystkim interesująco — powiedział Jewgienij Kasperski, dyrektor generalny Kaspersky Lab.

Aby wziąć udział w sesji i zadawać pytania, należy założyć konto w serwisie Reddit.com: https://www.reddit.com/r/AMA.

Sesja AMA z Jewgienijem Kasperskim rozpocznie się o 11 maja o godzinie 15.00 czasu polskiego.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/nowosci

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.