Firma » Biznes

Kalendarze reklamowe

Reklama jest podstawą działalności firmy, jej dotarcia do potencjalnych i ostatecznych klientów. Prostym sposobem reklamy są kalendarze, na przykład kalendarze spiralowane, znajdujące się na linii wzroku praktycznie każdego dnia, przypominając tym samym o swoim istnieniu partnerom biznesowym.

Takie kalendarze posiadają metalowe spirale zamieszczone na poziomym boku kalendarza, służące do łatwego przewracania kolejnych kartek. Dzięki temu, że nie jest to tylko jedna kartka, można zawrzeć większą ilość projektów graficznych, prezentujących na przykład poszczególne produkty firmy lub kojarzące się z nią elementy. Zazwyczaj takie kalendarze posiadają siedem lub trzynaście planszy (jeden lub dwa miesiące na każdą planszę, do tego jedna strona okładkowa). Chcąc zdecydować się na jedną grafikę również można wybrać ten rodzaj lub kalendarze trójdzielne, składające się z grafiki umieszczonej na górze oraz trzech kartek zlokalizowanych niżej, przedstawiających trzy miesiące na raz. Popularne są także kalendarze wieloplanszowe, posiadające dużo miejsca na zamieszczenie grafiki reklamowej, co wzmacnia jej jakość i atrakcyjność w oczach odbiorców.

zami