Dom » Wnętrza

Katalog IKEA 2015 już wkrótce w Polsce – sprawdź, gdzie zaczyna się dobry dzień… i dobra noc

25 sierpnia rusza w Polsce dystrybucja Katalogu IKEA 2015. W tym roku IKEA koncentruje się na urządzeniu miejsca do spania i odpoczynku, ponieważ od tego jak śpimy, zależy to, w jakiej formie i nastroju wstajemy.

W najnowszym katalogu i sklepach firmy klienci znajdą m.in. nowe produkty do aranżacji sypialni, w tym bogatą ofertę materacy, oraz mnóstwo inspirujących rozwiązań, które pomogą dobrze zacząć każdy dzień, a do tego nowe, niższe ceny na ponad 300 artykułów z całego asortymentu

Mobilne studio IKEA, w którym fizjoterapeuci doradzą, jak wybrać odpowiedni dla siebie materac, odwiedzi 7 miast w Polsce. W studio będzie też można zrobić sobie zdjęcie na okładkę nowego katalogu IKEA. Śledź jego trasę na www.IKEA.pl oraz na profilu IKEA na Facebooku

Tu zaczyna się dobry dzień… i dobra noc

Sypialnia to jedno z najważniejszych miejsc w domu – to nasz azyl, w którym odpoczywamy po całym dniu i gdzie możemy czuć się swobodnie i bezpiecznie. Jako ekspert w urządzaniu wnętrz IKEA bazuje na rzeczywistych potrzebach ludzi. W ofercie firmy znajdziemy kompleksowe, dobre jakościowo i przystępne cenowo rozwiązania, które pomogą nam zaaranżować idealne miejsce do spania i relaksu niezależnie od dostępnej powierzchni. Na klientów czeka m.in. nowy asortyment kołder i poduszek, około 70 oryginalnych wzorów pościeli w różnym stylu oraz nowe ramy łóżek, np. HURDAL czy DUKEN. Natomiast nowe elementy wyposażenia wewnętrznego szaf KOMPLEMENT ułatwią przechowywanie i pomogą uporządkować różne rzeczy. Z badań IKEA wynika, że w Polsce o sypialni jako osobnym pomieszczeniu marzy mnóstwo osób, ale ma ją tylko niewiele ponad połowa z nas. Ponadto jedynie 20% sypialni ma ponad 15 m2.

Dobry dzień zaczyna się od dobrze przespanej nocy, dlatego warto zadbać o jakość snu – kluczowy będzie dobór materaca. Obecnie tylko ¼ Polaków ma materac na łóżko – część z nas śpi na rozkładanej sofie, nawet jeśli w domu jest osobna sypialnia. Już od 25 sierpnia w IKEA nie tylko będzie można wybrać odpowiedni dla siebie model materaca, ale także skorzystać z porad fizjoterapeutów w tym zakresie.

„Coraz więcej osób mieszka w miastach, na małych powierzchniach, a życie staje się coraz bardziej stresujące, dlatego bardzo ważne jest stworzenie w domu przestrzeni do odpoczynku” – powiedziała Evelyn Higler, prezes IKEA Retail w Polsce. „W tym roku postanowiliśmy więc przyjrzeć się bliżej tematowi dobrego snu, wygodnej, przyjaznej i funkcjonalnej sypialni, miejscu, o którym możemy powiedzieć, że to tu zaczyna się dobry dzień i dobra noc. Zapraszam do lektury naszego nowego katalogu oraz do odwiedzania naszych sklepów, gdzie znajdziecie Państwo mnóstwo dobrych jakościowo, pomysłowych rozwiązań w różnych stylach dla całego domu” – dodała Evelyn Higler.

Jeszcze lepsze życie na co dzień dla wielu ludzi

Nawet najciekawsze projekty i rozwiązania nie zdałyby się na wiele, gdyby nie były dostępne dla wielu ludzi. Właśnie dlatego IKEA stale dąży do obniżania cen swoich produktów. Jest to możliwe dzięki innowacyjnemu podejściu do projektowania artykułów wyposażenia wnętrz oraz pakowaniu ich w płaskie paczki, aby zmniejszyć koszty produkcji i transportu. W Katalogu IKEA 2015 znajdziemy więc nie tylko nowe produkty, ale i nowe, niższe ceny.

IKEA przykłada też dużą wagę do zrównoważonego rozwoju. Sypialnia to miejsce, w którym różne materiały i surowce są najbliżej naszego ciała, dlatego warto zwrócić szczególną uwagę na to, z czego są wykonane. Możemy wybrać np. pościel z bawełny uprawianej w bardziej odpowiedzialny sposób, meble z drewna, przy produkcji których maksymalnie wykorzystuje się dostępny surowiec, dywan z resztek materiałów czy energooszczędne oświetlenie LED. Ponadto w tym roku IKEA może pochwalić się ogromnym sukcesem – katalog IKEA jest aktualnie największym nakładem drukarskim całkowicie wytwarzanym na papierze Forest Stewardship Council Mix Credit. Oznacza to, że cały łańcuch jego produkcji, od lasów po drukarnie, posiada certyfikat FSC potwierdzający pochodzenie drewna z bardziej zrównoważonych źródeł.

Aby jeszcze lepiej poznać inspirujące rozwiązania i nowe produkty IKEA, zapraszamy do sklepów oraz na www.IKEA.pl.
Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony z pierwszych liter imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

IKEA jest innowatorem oraz doradcą w zakresie wyposażenia wnętrz, którego celem jest tworzenie lepszego życia na co dzień dla wielu ludzi. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. IKEA w Polsce posiada obecnie osiem sklepów, które w roku finansowym 2013 odwiedziło ponad 20 milionów osób. Ponadto, poprzez Inter IKEA Centre Group Poland, firma zbudowała i zarządza siedmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Biuro Zakupów współpracuje z producentami mebli i artykułów wyposażenia wnętrz w regionie Europy Centralnej, dostarczając je do sieci IKEA na całym świecie.

Dodatkowych informacji udzielają:

Katarzyna BalashovDeputy PR Manager – grupa IKEA w Polsce