Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Kayah, Tatiana Okupnik i Future Folk zagrają podczas ECCO Walkathonu 2012!

Koncert Kayah, Tatiany Okupnik i zespołu Future Folk to tylko, niektóre z atrakcji, które czekają na uczestników tegorocznego ECCO Walkathonu!

Spotkania z gwiazdami, odrobina zdrowia, ale przede wszystkim pomoc potrzebującym – przed nami ósma edycja ECCO Walkathonu w Polsce! Największy charytatywny spacer świata wyruszy 15 września z warszawskiej Agrykoli. Jak co roku Agrykola stanie się centralnym punktem Warszawy i najmodniejszym miejscem w stolicy. Miejscem, w którym po prostu trzeba być! Niezmiennie od ośmiu lat, kilkanaście tysięcy ludzi połączy się w szczytnym celu, aby w radosnym spacerze przejść ulicami Warszawy i wspólnie zbierać pieniądze na cele charytatywne.

ECCO Walkathon – DZIEŃ PEŁEN ATRAKCJI!

Impreza rozpocznie się o godz. 9.00. rejestracją uczestników, których do spaceru dopingować będzie Staszek Karpiel Bułecka z zespołem Future Folk (koncert o godz. 9.20. i 13.45.). Przed rozgrzewkami na start tras: 6-cio i 10-cio kilometrowej, wystąpi ze swoim energetycznym koncertem Kayah,  a o godzinie 14.40. miłośnicy programu X-Factor, będą mogli posłuchać charyzmatycznego głosu Tatiany Okupnik. Imprezę poprowadzą znani i lubiani dziennikarze Dorota Wellman  i Bartek Jędrzejak.

„Chodzę, bo lubię. To najprostszy sposób na aktywność. ECCO Walkathon to najprostszy sposób na pomaganie innym. Niezwykłe połączenie przyjemnego z pożytecznym. Więc Alleluja i do przodu! Serdecznie zapraszam i do zobaczenia na Agrykoli!” – tak do udziału w ECCO Walkathonie zachęca, prowadząca imprezę Dorota Wellman.

Długi spacer połączony z pomaganiem najbardziej potrzebującym TO JEST TO!!! Pamiętamy o tych co obok nas i jednocześnie robimy coś dla siebie. Pomagać siedząc? NIE!!! Ja pomagam robiąc krok za krokiem” – mówi Bartek Jędrzejak, którego również będzie można spotkać 15 września na Agrykoli.

SPACER POD DOBRĄ GWIAZDĄ!

Podczas ECCO Walkathonu na uczestników obok możliwości wsparcia najbardziej potrzebujących, czekają koncerty i liczne atrakcje, to również niepowtarzalna okazja, aby pospacerować w towarzystwie swoich ulubionych gwiazd. Podczas ECCO Walkathonu spotkać będzie można m.in. Staszka Karpiela Bułeckę, Rafała Bryndala, Agnieszkę Cegielską, Dorotę Gardias, Wojciecha Jagielskiego, Oliwiera Janiaka, Bartka Jędrzejaka, Tomasza Karolaka, Julię Kamińską, Tatianę Okupnik, Edytę Olszówkę, Monikę Olejnik, Natalię Lesz, Anię Maruszeczko, Agnieszkę Mikołajczyk, Beatę Pawlikowską, Michała Piróga, Magdalenę Różczkę, Adama Wajraka, Karola Strasburgera, Dorotę Wellman czy Katarzynę Zielińską.

„Jeżeli można komuś pomóc... nogami, to ja w to wchodzę! 15 września chcę iść, iść, iść jak najdalej i dodawać centymetry do metrów i kilometrów. Idąc dalej tropem matematycznym proponuję: przejdźmy się wszyscy z punktu A do punktu B i wychodźmy okazałą sumę, każdy w swoim tempie" – powiedziała Tatiana Okupnik.

SPACERUJAC POMAGAMY! DOŁĄCZ DO NAS NA ECCO WALKATHONIE!

Najważniejszy jest jednak cel charytatywny. A to, kogo chcemy wspierać, zależy od nas samych. Jak to działa? My spacerujemy, a firma ECCO za każdy przebyty przez nas kilometr przekaże 4 zł na wskazany przez nas cel charytatywny.  W tym roku do wyboru mamy: Fundacja TVN „nie jesteś sam”, która pieniądze „wychodzone” podczas tegorocznego ECCO Walkathonu przeznaczy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym, Fundację Radia ZET, która zbiera pieniądze na zakup ultrasonografu umożliwiającego wykrywanie wad serca u dzieci jeszcze przed ich narodzinami dla  Zakładu Diagnostyki i Profilaktyki Wad Wrodzonych Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, oraz warszawski Ogród Zoologiczny, z którym wspólnie wybudujemy pastwisko dla rodziny hipopotamów.

PAKIET STARTOWY ECCO WALAKTHON 2012

Jak co roku, by wziąć udział w ECCO Walkathonie wystarczy kupić bilet, przyjść i spacerować. Bilety na ECCO Walkathon są do nabycia w sklepach ECCO i ECCO Kids na terenie całej Polski w cenach: dorośli – 25 zł, dzieci do 12 roku życia - 20 zł. W dniu imprezy bilet jest wymieniany na pakiet startowy i identyfikator niezbędny podczas spaceru. Pakiet startowy ECCO Walkathon 2012 zawiera pochodzący z globalnej limitowanej serii plecak, butelkę wody mineralnej, jabłko, przewodnik po trasach, a także identyfikator, w pakiecie dziecięcym również koszulkę z Superbohaterem Evinem. Na wszystkie maluchy podczas ECCO Walkathonu czekać też będzie wiele atrakcji i zabaw.

TRASA NA WYSOKICH OBCASACH!

Jak wynika z globalnego raportu „ECCO W sprawie wysokich obcasów”, kobiety kochają wysokie obcasy, aż 90% Polek w wieku 20-50 lat chodzi na szpilkach. Dlatego w tym roku organizator chcąc złożyć hołd aktywnym kobietom, przygotował dla nich specjalną niespodziankę – Trasę na Wysokich Obcasach. Trasa wyznaczona jest na odcinku 500 m i wystartuje o godzinie 13.00. na Agrykoli. Za jej najszybsze przejście można wygrać miedzy innymi kupony na buty ECCO Sculptured na ponad 2000 zł, torby ECCO oraz akcesoria, łączna pula nagród wynosi prawie 5. 500 zł - jest jeden warunek, trzeba przejść ją w butach na obcasie minimum 6,5 cm. Nagrodzone zostaną 3 pierwsze miejsca, pomiaru obcasów dokona specjalna komisja sędziowska, która wyłoni również zwyciężczynię zawodów. Jak się zapisać? Wystarczy przyjść na Agrykolę, zarejestrować się i po otrzymaniu Karty Konkursu udać się na pomiar wysokości szpilek.
Po otrzymaniu pieczątki, stanowiącej akceptację wysokości obcasa, należy stawić się w punkcie rejestracyjnym w celu odebrania numeru startowego.
Liczba uczestniczek trasy ograniczona!

ECCO Walkathon rozpoczął się w 1999 roku w Kopenhadze. Przez te 13 lat spacer osiągnął rangę międzynarodową, w którym spacerują Amerykanie, Japończycy, Szwedzi, Niemcy, Polacy czy Norwegowie. Inicjatywa ECCO Walkathonu wspiera ideę ochrony środowiska, edukację dzieci oraz zdrowy styl życia. W zeszłorocznej edycji wydarzenia wzięło udział prawie 20 tysięcy osób, które uzbierały łącznie ponad 700 000 zł na cele charytatywne.

JAK BĘDZIE W TYM ROKU? TO ZALEŻY TYLKO OD NAS!

Więcej informacji na temat akcji:

www.eccowalkathon.pl, www.facebook.com/eccowalkathon

Agata Falęcka , ConTrust, +48 602 304 067, a.falecka@contrust.pl