Dom » Nieruchomość

Komfortowe życie na przedmieściach

W ciągu ostatnich lat systematycznie rośnie liczba zainteresowanych osób kupnem mieszkania czy domu na przedmieściach. Decyduje o tym niższa cena za metr kwadratowy oraz większa oferta nieruchomości objętych programem MdM. Jedną z popularniejszych podpoznańskich miejscowości jest Dąbrówka.

Do jej rozwoju przyczynił się w najwyższym stopniu lokalny deweloper Linea, mając swój udział w powstaniu w Dąbrówce i gminie Dopiewo nowych obiektów użyteczności publicznej takich jak szkoły, przedszkola sklepy i kościół.

Mieszkańcom Dąbrówki na przedmieściach żyje się bardzo dobrze. Otwieranie szkół i przedszkoli na przedmieściach sprawia, że mieszkanie tam staje się bardziej przyjazne dla młodych rodziców i ich dzieci. Od lat przy Osadzie Leśnej działa również centrum handlowe. Najważniejsze instytucje można znaleźć na miejscu w związku z czym nie ma konieczności dojeżdżania do Poznania, w celu załatwienia różnych spraw

- Naszym priorytetem zawsze byli mieszkańcy. Z myślą o nich tworzone są obiekty użyteczności publicznej. Inwestując w infrastrukturę, poprawiamy komfort życia mieszkańców. – mówi Adam Wędrychowicz ze spółki Linea. – Od Nowego Roku na naszych nowych klientów czekają niższe ceny wielu nieruchomości. Przykładowo mieszkanie o powierzchni powyżej 70 mkw. z ogrodem można nabyć już za 279 tys. zł. Ponadto wszystkie z nich kwalifikują się do programu „Mieszkanie dla Młodych” – dodaje Wędrychowicz.

Liczne tereny zielone znajdujące się w okolicy oraz bliskość lasu Zakrzewskiego dają duże możliwości rekreacyjne. W pobliżu powstaje coraz więcej ścieżek rowerowych i spacerowych. Mieszkańcy Dąbrówki mogą regularnie uczestniczyć w wydarzeniach sportowych w tym biegów i warsztatów nordic walking, kulturalnych takich jak koncerty czy społecznych np. wspólne sadzenie drzew, współorganizowanych przez dewelopera Linea. Tego typu akcje sprzyjają zacieśnianiu sąsiedzkich relacji i integracji społeczności lokalnej.

FortePR s.c.