Łazienka nie boi się kolorów

Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Łazienka nie boi się kolorów
2016-10-12
Jesień za oknem – niektórzy z nas kończą rozpoczęte w sezonie letnim domowe remonty, inni zaś przeciwnie – dopiero do nich przystępują.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:
Trzeba zdążyć przed zimą, zwłaszcza jeśli odnawianym wnętrzem jest łazienka, by kiedy przyjdą mrozy i długie chłodne wieczory, w pełni cieszyć się ciepłą, aromatyczną kąpielą lub gorącym prysznicem. Jeśli nie planujemy poważniejszych prac, możemy na przykład zmienić wyposażenie pomieszczenia, dodając atrakcyjne akcesoria, zastępując wysłużoną już armaturę bardziej nowoczesną i funkcjonalną bądź też wprowadzając interesujące elementy dekoracyjne.

Naturalne aranżacje
Dla wszystkich, którzy decydują się na gruntowny remont bądź poszukują akcesoriów do nowej łazienki, a także cenią sobie kontakt z naturą i nie boją się odważnych zestawień kolorystycznych, doskonałą propozycją będą aranżacje nawiązujące do świata przyrody. Białe płytki ścienne ożywi dekor o ciekawej formie niewielkich, połączonych ze sobą biało-zielonych kostek i barwie wiosennej zieleni, który przełamie monotonię wystroju i wprowadzi do wnętrza radosne akcenty. Delikatnie błyszcząca mozaika w kabinie prysznicowej oraz nad umywalką w sposób wyraźny wyróżni się z jasnego tła, idealnie współgrając z innych zielonymi elementami, na przykład płytkami otaczającymi szafkę umywalkową. Takie rozwiązanie sprawdzi się zwłaszcza w łazienkach o niewielkiej powierzchni, gdzie często dominuje biel, optycznie powiększająca przestrzeń. W tak zaaranżowanym pomieszczeniu nie może zabraknąć rozmaitych akcesoriów w żywych barwach, takich jak mydła, żele do kąpieli, ręczniki, aromatyczne świece czy praktyczny stołeczek, a także zabawne dziecięce gadżety, umilające kąpiel maluchom. Wszystkie te, często niewielkie przedmioty, tworzą nastrój sprzyjający relaksowi i ożywiają wnętrze.  W naturalnej łazience doskonale zaprezentuje się otwarta kabina prysznicowa o bokach z transparentnego szkła, a także pasujące do niej półki i szafki ze szklanymi elementami, jak choćby umieszczone na zewnętrznej stronie drzwiczek lustra, które będą odbijać dekoracyjne akcenty, wzmacniając tym samym efekt wizualny wystroju. Wygodna kabina prysznicowa bez brodzika zaznaczona jedynie przezroczystymi taflami szkła powiększy optycznie powierzchnię łazienki.

Modna armatura
Nowoczesny charakter łazienki podkreśli designerska armatura o charakterystycznym, wyrazistym stylu. Zastosowane we wnętrzu baterie Kvadro marki Ferro wyróżnia geometryczna forma, odwzorowująca motywy kwadratu i prostokąta. Łagodne krawędzie i półokrągłe wykończenia wylewek niwelują ostrość kształtów, a dobrze leżące w dłoni uchwyty i funkcjonalne rozwiązania znakomicie odzwierciedlają walory użytkowe baterii. Wszystkie pokryte zostały dekoracyjną, chromowaną powłoką.  Tę interesującą linię wzorniczą charakteryzuje wysoka jakość wykonania i różnorodność modeli, co pozwala na kompleksowe wyposażenie pomieszczenia. W kolekcji do łazienek znajdziemy zatem baterię umywalkową stojącą z korkiem spustowym typu push-up, baterię wannową ścienną z przełącznikiem wanna – natrysk, baterię natryskową ścienną, dwa modele zestawów podtynkowych: baterię podtynkową natryskową i wannowo – natryskową podtynkową oraz baterię bidetową z automatycznym korkiem spustowym.

Eleganckim bateriom powinien towarzyszyć odpowiedni, pasujący do nich natrysk, który ozdobi wnętrze pomieszczenia. Może przybierać różne formy, posiadać użyteczną mydelniczkę lub półkę na kosmetyki. W naszej łazience rolę tę pełni 1-funkcyjny natrysk przesuwny Quadro. Najbardziej widocznym i najważniejszym elementem zestawu jest rączka natrysku. Prostokątna, dobrze wyprofilowana jest jego wspaniałą ozdobą. Natrysk wyposażono w system easy clean i wygodną, prostokątną półkę na kosmetyki, która znakomicie komponuje się z rączką natrysku o tym samym kształcie. Dzięki dużej i płaskiej powierzchni wszystkie używane pod natryskiem kosmetyki są zawsze w zasięgu ręki. Zestaw ten tworzy zgrany duet z baterią natryskową Kvadro.

Eleganckie akcesoria
Nowoczesna łazienka wymaga specjalnie dobranych dodatków. Funkcjonalne i dekoracyjne są dopełnieniem aranżacji wnętrza, niezastąpioną kropką nad „i” wystroju. Do nieco surowych geometrycznych form baterii i natrysku idealnie pasują akcesoria z serii Novatorre Metalia 9, wyróżniające się industrialnymi, prostymi, i zarazem dynamicznymi kształtami.

Novatorre Metalia 9 to 13-elementowa kolekcja z pokrytego chromem mosiądzu i mrożonego szkła, złożona z 5 oryginalnych wieszaków, szklanej półki, szklanki pojedynczej i podwójnej, mydelniczki, dozownika na mydło, szczotki do WC i 2 uchwytów na papier. Akcesoria o budowanej na planie kwadratu i prostokąta formie doskonale komponują się z bateriami i natryskiem znajdującymi się w prezentowanej łazience. Odznaczają się nie tylko interesującym designem, ale również są praktyczne i trwałe, czego dowodem jest 15-letnia gwarancja użytkowania.

Nawet niewielkie elementy w naturalnej kolorystyce, ożywią wystrój łazienki – zielone, żółte czy niebieskie wspaniale wpłyną na nastrój mieszkańców, szczególnie jesienią i zimą, kiedy dni są krótkie, a za oknem jest często deszczowo i mgliście. Jeśli do tak zaaranżowanego pomieszczenia wybierzemy wysokiej jakości armaturę o nowoczesnej linii wzorniczej powstanie funkcjonalne, przyjazne wnętrze o wyjątkowych walorach estetycznych.

FERRO S.A.
więcej informacji (PRESS BOX)

newss.pl

Wasze komentarze (0):