Mąka arachidowa marki Ol’Vita – kuszący aromat, bogactwo smaku i wartości odżywczych

Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Mąka arachidowa marki Ol’Vita  –  kuszący aromat, bogactwo smaku i wartości odżywczych
2019-05-13
Mąka arachidowa marki Ol’Vita to aromatyczna propozycja, będąca świetną wysokobiałkową alternatywą dla tradycyjnej mąki. Jej smak i aromat podbija zmysły, a moc cennych składników odżywczych z pewnością zachwyci miłośników zdrowej i wartościowej kuchni.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Mąka arachidowa Ol’Vita powstaje z częściowo odtłuszczonych, nieblanszowanych i nieprażonych, orzechów arachidowych. Mąka jest odtłuszczona więc ma mniej kalorii niż orzechy arachidowe, posiada wspaniały smak i zapach. Jest produktem 100% naturalnym, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Mąka arachidowa Ol’Vita zawiera wysoką zawartość białka  i błonnika. Jest cennym źródłem witamin i minerałów. (żelaza, magnezu, fosforu, potasu, cynku i kwasu foliowego). Cenne składniki zawarte w mące arachidowej są niezwykle istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, mają wpływ na zdrowie i właściwą kondycję człowieka. Mąka wpasowuje się w  diety wysokobiałkowe, dlatego polecana jest sportowcom, młodzieży i dzieciom oraz rekonwalescentom. Warto podkreślić, że mąka arachidowa jest niskotłuszczowa – zawiera tylko 8 g tłuszczu na 100 g produktu.

Mąka arachidowa Ol’Vita to moc możliwości kulinarnych i niezwykle aromatyczny dodatek, który wzbogaci codzienne menu. Mąka idealnie nadaje się do wszelkich wypieków wytrawnych i słodkich, jest doskonała między innymi do chlebów, ciastek, placków czy naleśników. Świetnie zagęszcza zupy i sosy, wzbogaca smak zapiekanek, makaronów, warzyw, kotletów, panierek i farszy. Nie wymaga obróbki termicznej, więc doskonale sprawdza się też jako wartościowy, surowy dodatek do past kanapkowych, musli, płatków śniadaniowych, jogurtów, zdrowych koktajli lub smoothie.

Mąka Ol’Vita dostępna jest w wygodnym opakowaniu zamykanym strunowo, dzięki czemu łatwiej ją dozować i przechowywać, a także utrzymać jej świeżość na dłużej.

Marka: Ol’Vita

Pojemność: 250 g

Sugerowana cena: ok 9 zł

www.Ol’Vita.pl

*Ol'Vita jest polską firmą rodzinną założoną w 2004 roku. Działalność firmy opiera się na pasji i wieloletnim doświadczeniu w przetwórstwie i technologii tłoczenia olejów oraz skupie i kontraktacji nasion. Ol’Vita specjalizuje się głównie w tłoczeniu na zimno najwyższej jakości olejów, wykorzystując do tego najnowsze technologie dostępne na rynku. Wiedza, doświadczenie i zaawansowane technologicznie możliwości wytwarzania pozwalają na uzyskanie produktów o wybitnie wysokiej jakości i stabilności. Aktualnie Ol’Vita posiada w ofercie 40 rodzajów olejów spożywczych zimno tłoczonych, nieoczyszczonych, nierafinowanych. Zdobyły one uznanie i zaufanie zarówno wśród klientów w Polsce, jak i wielu innych krajach. Dodatkowo w ofercie firmy znajduje się szeroki wachlarz nasion, pestek, błonników, białek roślinnych i olejów w kapsułkach, a także ponad 40 naturalnych produktów kosmetycznych, między innymi oleje i olejki kosmetyczne, glinki, peelingi, masła i wiele innych. Misją firmy jest dostarczanie klientom produkty wartościowe, naturalne o wybitnej jakości i bezpiecznym składzie bez udziału konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Ol’Vita systematycznie wspiera rozwój polskiego rolnictwa poprzez współprace z wieloma rolnikami w zakresie kontraktacji nasion do tłoczenia olejów, dlatego tez wiele produktów firmy jest 100 % polskie! W poszukiwaniu i potwierdzaniu wartości odżywczych oraz obecności naturalnych substancji aktywnych definiujących jakość, możliwości i korzyści płynące z korzystania z produktów Ol’Vita, firma stale współpracuje z wyższymi uczelniami i instytutami badawczymi. Sukces firmy i produktów Ol’Vita jest potwierdzony systematycznie zdobywanymi nagrodami i wyróżnieniami, co przekłada się na wciąż rosnące zainteresowanie i ogromne zaufanie klientów.

TOK TOK

Wasze komentarze (0):