Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

MAKEUP BUSINESS, CZYLI JAK ZARABIAĆ NA WIZAŻU?

Co robić, by odnaleźć się w branży wizażowej i odnieść sukces?

Branża wizażowa zdominowana jest przez kobiety. Na rynku obecnych jest wielu makijażowych artystów, bez nich nie obejdzie się już żaden pokaz mody, przedstawienie w teatrze czy inne wydarzenie wymagające charakteryzacji lub po prostu makijażu. Co jednak robić, by odnaleźć się w tej branży i odnieść sukces?

Ewa Gil, Magdalena Pieczonka, Marta Szewczyk, Harry Jefferson, Sylwia Shiffman, Katosu czy Maxineczka, to tylko kilka z bardzo znanych osób świata wizażu. Mają setki tysięcy followersów, kontrakty z największymi firmami kosmetycznymi, malują przed eventami osoby z pierwszych stron gazet. Każdy z nich jednak w jakiś sposób zaczynał i przekonywał do siebie ludzi.

Jessica Mercedes czy Macademian Girl, to najpopularniejsze blogerki modowe, które zbudowały swój wizerunek na promowaniu mody oraz świata beauty. Okazuje się, że na ich wizerunek składa się wiele czynników, a pracuje na niego sztab ludzi, czyli obie prowadzą małą firmę.

- W całym biznesie wizażowym, w którym należy się nieustanie kształcić, musimy pamiętać, że oprócz dziedziny w której się realizujemy, jest to ciężka praca. Musimy mieć własną działalność, czyli znać się na wszelkich aspektach prowadzenia firmy. Musimy pozyskiwać klientów oraz być na bieżąco z trendami i nowinkami kosmetycznymi. Najważniejsze jednak, by pracować z pasją i być przygotowanym na nowe wyzwania. Dlatego 15 października w Warszawie wspólnie z wieloma osobistościami świata wizażu opowiemy o swoich doświadczeniach w prowadzeniu takiego biznesu, jak się przebić, o czym należy wiedzieć i jak współpracować ze sobą – mówi Sylwia Shiffman, główna makijażystka marki Paese.

Podczas konferencji https://makeupbusiness.pl/ obecni będą: Jessica Mercedes, Paulina Smaszcz-Kurzajewska, Tamara Gonzales Perea, Macedonio Bezzera (ART. DECO), Harry Jefferson (Kontigo), Sylwia Shiffman (Paese), Kinga Szewczyk (Kolorowe Kredki), Marcin Szczepaniak (Make-up School), Izabela Szelągowska, Ewa Gil, Magdalena Pieczonka, Martyna Molenda, Żaneta Stanisławska, Katarzyna Gajewska (Katosu), Joanna Ferdynus-Gołuszko (Maxineczka), Aleksandra Nowak.

Organizator: mua.pl

dorota5