Technologie » Komputery

Małe biura i lokalizacje zdalne zyskują ochronę klasy enterprise dzięki nowym UTM serii T WatchGuard

Kraków, dnia 17.11.2017 r. – Firma Bakotech, wyłączny dystrybutor rozwiązań firmy WatchGuard w Polsce, informuje, że WatchGuard ogłosił aktualizacje sprzętu do swojej serii Firebox T. Fireboxy T oferują najlepszą wydajność w tej kategorii urządzeń i są idealne dla małych biur i lokalizacji zdalnych.

WatchGuard® Technologies, lider w dziedzinie zaawansowanych rozwiązań zabezpieczeń sieciowych, ogłosił aktualizacje sprzętu dla urządzeń typu UTM Firebox serii T. Usprawnienia przepustowości i dodatkowe funkcje w nowych urządzeniach T15, T35 i T55 firmy WatchGuard pozwalają użytkownikom w małych biurach, lokalizacjach zdalnych i rozproszonych przedsiębiorstwach korzystać z niesamowicie szybkich prędkości internetowych i najbardziej zaawansowanych zabezpieczeń i mechanizmów zabezpieczających klasy korporacyjnej.

"Hakerzy nie dyskryminują już lokalizacji ani rozmiaru firmy" - powiedział Brendan Patterson, dyrektor ds. zarządzania produktami w WatchGuard Technologies. "Małe biura i lokalizacje zdalne są tak samo narażone na ataki, jak przedsiębiorstwa typu enterprise, dlatego potrzebują dostępu do tej samej ochrony klasy korporacyjnej, w tym do usług takich jak APT Blocker oraz TDR (Threat Detection and Response). Wraz ze wzrostem prędkości Internetu, poprawiamy wydajność naszych Fireboxów po to, aby zapewnić, że bezpieczeństwo nie ogranicza wydajności sieci ani nie koliduje z celami biznesowymi. "

Urządzenia WatchGuard oferują najlepszy stosunek jakości do ceny, przy zachowaniu wysokiej wydajności i funkcjonalności UTM, w tym aplikacji APT Blocker, TDR, IPS, antywirusa i kontroli aplikacji. Oprócz oferowania szerokiej gamy usług związanych z bezpieczeństwem w celu ochrony mniejszych witryn, urządzenia Firebox serii T są łatwe do skonfigurowania i wdrożenia w małych biurach, oddziałach i rozproszonych lokalizacjach przedsiębiorstw.

KLUCZOWE FUNKCJE SERII T FIREBOX:

Znacznie ulepszona wydajność: szybsza przepustowość na całej płycie sprawia, że ​​nowe modele serii T są najbardziej wydajnymi modelami w swojej klasie. Administratorzy mogą włączyć zabezpieczenia przed wieloma zaawansowanymi złośliwymi programami bez spowalniania prędkości sieci

Zintegrowana bezprzewodowa technologia 802.11ac: urządzenia z serii T35 i T55 z obsługą Wi-Fi mają zintegrowane karty bezprzewodowe 802.11ac, dzięki czemu użytkownicy mogą sprawdzać i zabezpieczać ruch sieciowy przy użyciu najnowszych standardów

Power Over Ethernet: T35 i T55 zawierają port Power over Ethernet plus, który eliminuje potrzebę zasilania prądem zmiennym urządzeń peryferyjnych, takich jak kamery bezpieczeństwa lub bezprzewodowe punkty dostępowe

Zastępując odpowiednio modele T10, T30 i T50 WatchGuard, modele T15, T35 i T55 są już dostępne.

Więcej informacji o nowej serii T można znaleźć tutaj:

O WatchGuard

Firma WatchGuard Technologies powstała w 1996 roku w Seattle. Od samego początku producent skupił się na rozwiązaniach dotyczących bezpieczeństwa sieciowego. To właśnie WatchGuard zaprojektował i uruchomił pierwszą zaporę sieciową. Firma zatrudnia ponad 500 pracowników i ma swoje przedstawicielstwa na wszystkich kontynentach. Producent regularnie klasyfikowany jako lider i wizjoner w raportach Gartnera dla UTM/NGFW, ma na swoim koncie ponad milion wdrożonych rozwiązań do zapewniania bezpieczeństwa, zarówno w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw, jak i w dużych firmach na całym świecie. System raportowania, wizualizacji systemu i zarządzania, WatchGuard Dimension, uznawany jest jako wzór dla konkurencji, co potwierdzają liczne nagrody branżowe.

Więcej informacji:

BAKOTECH Sp. z o.o.

Agnieszka Trenda

PR&Marketing Manager, tel. 660 910 074

e-mail: agnieszka.trenda@bakotech.com

www.bakotech.pl

O BAKOTECH

Bakotech Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, jest częścią międzynarodowej grupy dystrybucyjnej Bakotech®. Jako specjalizowany dystrybutor rozwiązań IT w zakresie bezpieczeństwa, sieci i infrastruktury IT, spółka koncentruje się na dostarczaniu najwyższej jakości produktów i usług w centralnej i wschodniej Europie, w szczególności w: Polsce, Bułgarii, Rumunii, Słowacji, Chorwacji i na Węgrzech, a także w krajach nadbałtyckich. Firma zajmuje się sprzedażą w kanale partnerskim, poprzez rozbudowaną sieć partnerów. Bakotech posiada w swoim portfolio innowacyjne produkty, które odniosły sukces międzynarodowy, a dzięki dystrybutorowi wchodzą nie tylko na rynek polski, ale również krajów Europy Środkowo-Wschodniej.

ATrenda