Gospodarka » Żywność

Moda na szpinak – moda na zdrowie

Moda na szpinak – moda na zdrowie
Zobacz więcej zdjęć »
Zieleń to nie tylko modny kolor, ale przede wszystkim kolor zdrowia. Jednym z zielonych warzyw, doskonałym do kreowania nowych potraw a zarazem posiadającym dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu jest szpinak.

Warto go jeść na świeżo jak i w postaci mrożonej, wybierając wówczas ten wysokiej jakości z bogatej oferty Bonduelle.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Zielone warzywa wzmacniają odporność organizmu i chronią nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Znajdujący się w nich chlorofil absorbuje energię słoneczną i bierze udział w transportowaniu tlenu, witamin oraz azotu po całym organizmie. Istną zieloną kopalnią składników odżywczych niezbędnych do zachowania dobrego zdrowia jest szpinak. To warzywo wspomaga m.in. układ odpornościowy i wzrok. Szerokie spektrum działania zawdzięcza zawartości witaminy A, B9, C, E, a także, żelaza i błonnika pokarmowego. Szpinak jest szczególnie zalecany kobietom w ciąży i dzieciom.

Obecnie na rynku dostępny jest zarówno szpinak świeży jak i mrożony. Dzięki starannemu procesowi produkcji szpinak mrożony Bonduelle jest nie tylko bogaty w wartości odżywcze, ale także wybornie smakuje. W ofercie firmy znajduje się aż pięć różnych wariantów szpinaku: dwa rodzaje ze śmietaną oraz trzy produkty naturalne, bez dodatków. Szeroka gama szpinaków mrożonych umożliwia wybór produktu w zależności od dania jakie chcemy przyrządzić oraz indywidulanych preferencji smakowych.

Unikalny na rynku „Szpinak 1000 listków" Bonduelle to produkt dla osób, które cenią walory świeżego szpinaku. Innowacyjny proces produkcji, w trakcie którego wyselekcjonowane liście szpinaku są rozkładane na pojedyncze sztuki, myte, delikatnie suszone i poddawane wstępnej obróbce termicznej pozwala zachować walory smakowe, wygląd oraz soczysty, zielony kolor charakterystyczne dla świeżego szpinaku. „Szpinak 1000 listków" smakuje wybornie podany jako ciepły dodatek do obiadu doprawiony jedynie solą i pieprzem. Jest również idealnym składnikiem bardziej wyrafinowanych potraw. Jedno opakowanie zawiera ok. 15 wygodnych porcji dla całej rodziny.

„Szpinak w liściach" Bonduelle to sztandarowy produkt firmy. Doceniany za walory jakościowe i smakowe oraz wszechstronne możliwości stosowania. „Szpinak w liściach" może być serwowany naturalnie, z dodatkiem przypraw lub czosnku, jako składnik różnego rodzaju potraw z makaronem, takich jak np. canelloni.

„Szpinak siekany w kulkach" Bonduelle sprawdza się jako składnik zup oraz wszelkiego rodzaju farszów do tart, pierogów czy naleśników. Może również stanowić podstawę do tradycyjnej jarzynki podawanej do obiadu w takiej formie, jak to robiły nasze babcie. Jedno opakowanie to porcja w sam raz na rodzinny obiad.

Gama „Szpinaków siekanych ze śmietaną" Bonduelle powstała z myślą o osobach aktywnych zawodowo, które nie mogą poświęcić zbyt dużo czasu na przygotowanie domowego obiadu czy też lunchu w biurze. Produkty te zawierają nie tylko świeżą śmietanę, ale także odpowiednią ilość specjalnie dobranych przypraw. Nie trzeba być mistrzem kuchni, aby przy pomocy „Szpinaku siekanego ze śmietaną" Bonduelle przygotować smaczną i zdrową porcję warzyw do obiadu lub danie lunchowe podawane np. z bagietką.

Opakowania i ceny:
„Szpinak 1000 listków" 750 g - ok. 10 zł brutto
„Szpinak w liściach" 450 g - ok. 6,80 zł brutto
„Szpinak siekany w kulkach" 450 g - ok. 5,70 zł brutto
„Szpinak siekany ze śmietaną" 450 g - ok. 9,00 zł brutto
„Szpinak siekany ze śmietaną" 750 g - ok. 5,50 zł brutto



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »