Społeczeństwo » Społeczeństwo

MUSI BYĆ TANIEJ! - LIDL ZE SPECJALNĄ OFERTĄ NA WIELKANOC

Majonez w cenie 2,22 zł, 10 świeżych jaj za 3,59 zł, wybrane mięso nawet do 40% taniej. To tylko niektóre promocje na Święta Wielkanocne, które szykuje Lidl od czwartku 6 kwietnia.

Warto jednak zadbać w okresie przedświątecznym o to, by nasz koszyk zakupowy składał się nie tylko z produktów atrakcyjnych cenowo, ale także wysokiej jakości.

W celu przygotowania idealnej Wielkanocy musimy przemyśleć pomysły na potrawy oraz zadbać o rodzinną atmosferę. Okres przed świętami szczególnie jednak może odbić się na domowym budżecie. Warto więc zaplanować zakupy z odpowiednim wyprzedzeniem oraz rozłożyć wydatki w czasie. Lidl wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów i obniża ceny swoich produktów oraz daje propozycje i pomysły na spędzenie Wielkanocy w sposób tradycyjny lub nowoczesny.

Aby być konsumentem w pełni świadomym, powinniśmy wybierać nie tylko produkty najtańsze, ale przede wszystkim jakościowe w korzystnych cenach. Jeżeli nie zwrócimy uwagi na różnicę w gramaturze, jakości, składzie, sposobie przygotowania produktu do sprzedaży czy opakowaniu, możemy doprowadzić do sytuacji, w której w rzeczywistości zapłacimy za zakupy więcej, niż powinniśmy. Warto sprawdzić parametry porównywanych produktów, by mieć pewność, że za daną ceną stoi jakość i dobry smak.

Tradycyjnie czy nowocześnie

Sałatka z majonezem oraz warzywnymi czy owocowymi dodatkami to podstawa wielkanocnej uczty. Do jej przygotowania przydać się mogą takie produkty jak ananas w puszcze w plastrach (4,39 zł/580 ml/opak.), brzoskwinie w puszce (4,45 zł/850 ml/opak.) czy kukurydza konserwowa słodka (1,99 zł/425 ml/opak.). Warto sięgnąć także po zielony groszek w puszce (1,65 zł/425 ml/ opak.) oraz po ogórki konserwowe (3,65 zł/ 860g/opak.). Niekwestionowanym królem wielkanocnych potraw jest majonez. Idealnie do sałatek i jajek sprawdzi się majonez marki Mikado w promocyjnej cenie (2,22 zł/400 ml/opak.). Zawiera on 79% oleju rzepakowego oraz prawdziwe żółtka jaj. Natomiast dla poszukujących oryginalnych inspiracji na wielkanocne sałatki Lidl przygotował nowoczesne przepisy Darii Ładochy. Na stronie Kuchnialidla.pl znaleźć można m.in.: przepis na sałatkę z kapustą pak choi (3,99 zł/2 szt./opak.), jajkami (3,59 zł/10 szt./opak.) oraz wędzonym łososiem.

Świąteczny obiad

Mimo rosnącej popularności diety wegetariańskiej i wegańskiej, Polacy nadal chętnie sięgają po mięso – przede wszystkim wieprzowinę, drób (w tym indyka, kaczkę i gęsinę) oraz wołowinę. Aż 85% Polaków jada mięso[1]. Nic więc dziwnego, że to mięso króluje także na polskim, świątecznym obiedzie. Specjalnie na Wielkanoc wybrane mięsa dostępne będą w Lidlu do 40% taniej. Hitem będzie z pewnością łopatka wieprzowa XXL (7,99 zł/kg). W specjalnej promocji znajdzie się także kaczka Pekin z szyją (7,49 zł/kg). Ciekawym pomysłem na obiad będą również soczyste wolno gotowane żeberka wołowe (19,90 zł/kg), udziec z sarny (5,99 zł/100 g) lub szynka z dzika (19,99 zł/500 g). Firma Lidl stale rozwija asortyment pod marką „Rzeźnik”. Wśród dostępnych pod tą marką produktów z oferty stałej, 100% pochodzi od producentów z Polski – podkreśla to oznaczenie „polski chów, polska produkcja”.

Z myślą o rodzinach

W tym roku wiosnę Lidl rozpoczął od wyjątkowej niespodzianki dla swoich klientów i zaprezentował nową książę „Rodzinna Kuchnia Lidla”. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy, wystarczy zebrać 6 naklejek. Każda jest przyznawana klientowi za zakupy o wartości 50 zł. Adresatami książki są całe rodziny, w tym szczególnie dzieci. To jednak nie koniec wyjątkowych okazji skierowanych do rodzin. W okresie od 3 do 30 kwietnia na posiadaczy Karty Dużej Rodziny czeka 10% rabatu na zakup warzyw i owoców, bakalii oraz mąki. Natomiast od 6 do 9 kwietnia na wybrane produkty obowiązuje promocja „Okazje dla rodziny”, dzięki której drugi produkt można nabyć 50% taniej.

W tygodniu przedświątecznym w Lidlu pojawią się kolejne promocje obejmujące podstawowe, wielkanocne produkty, ale także kwiaty i dekoracje. Zachęcamy do śledzenia aktualnych promocji na stronie www.lidl.pl oraz w gazetkach promocyjnych. Inspiracji na świąteczne przepisy w stylu tradycyjnym i nowoczesnym szukaj na Kuchnialidla.pl oraz na kanale Kuchni Lidla na YouTube.

Informacje o firmie:

Lidl Polska należy do międzynarodowej grupy przedsiębiorstw Lidl, w której skład wchodzą niezależne spółki prowadzące aktywną działalność na terenie całej Europy. Historia sieci Lidl sięga lat 30. XX wieku, a pierwsze sieci pod szyldem tej marki powstały w Niemczech w latach 70. XX wieku. Obecnie w wielu krajach Europy istnieje około 10.000 sklepów tej marki, a w Polsce ponad 600.

Dalsze informacje znajdą Państwo na naszych stronach:

www.lidl.pl

Facebook https://www.facebook.com/lidlpolska

Instagram https://www.instagram.com/lidlpolska/

Youtube https://www.youtube.com/user/LidlPolskaPL

[1] Raport Polska na widelcu, Zwyczaje żywieniowe Polaków 2016 – raport z badań, GfK

Anna Grońska