Dom » Budownictwo

Nowe video porady od ROCKWOOL

Wiedza i umiejętności praktyczne to najważniejsze narzędzia w pracy wykonawców na rynku budowlanym. Firma ROCKWOOL, lider w produkcji skalnej wełny, przygotowała krótkie filmy instruktażowe na YouTube – cykl Ekipa ROCKWOOL radzi, w których przedstawia tematy wzbudzające największe wątpliwości.

Najnowsza wiedza, wskazówki wykonawcze i porady od ekspertów to aspekty szczególnie istotne w branży budowlanej. Od odpowiedniego i profesjonalnego wykonania zależy trwałość, estetyka i bezpieczeństwo realizowanych prac, a także renoma ekipy wykonawczej. Profesjonalni wykonawcy zdają sobie z tego sprawę i poszukują wszelkich możliwości doskonalenia swojej wiedzy i umiejętności. Przykładem są cykliczne szkolenia organizowane przez firmę ROCKWOOL, na temat poprawnego wykonania ocieplenia z zastosowaniem wełny skalnej. Kolejnym dowodem są liczne pytania napływające do Działu Doradztwa Technicznego ROCKWOOL, o różne niuanse związane z montażem wełny skalnej.

Mając to na uwadze firma ROCKWOOL postanowiła zebrać najczęściej powtarzające się wśród wykonawców pytania i wątpliwości i stworzyć serię praktycznych porad i wskazówek w postaci filmów na YouTube – Ekipa ROCKWOOL radzi. Krótkie filmy pokazują problemy z jakimi można się spotkać na budowie oraz sposoby ich rozwiązania, jak również wskazuje czego unikać i na co zwrócić szczególna uwagę gdy wykonujemy ocieplenie z wełny skalnej. – Dociera do nas wiele zapytań o prawidłowe wykonywanie poszczególnych etapów izolacji ścian, dachów, czy okien, za pomocą wełny skalnej. Na wszystkie zapytania odpowiadamy na bieżąco, jednak doszliśmy do wniosku, że warto w dodatkowy sposób wesprzeć praktycznie wykonawców. Zdajemy sobie sprawę, że nie każdy jest w stanie uczestniczyć w szkoleniach organizowanych przez ROCKWOOL. Dlatego postanowiliśmy stworzyć cykl z praktycznymi wskazówkami i odpowiedziami na problemy z jakimi spotykają się wykonawcy. Wykonywane przez naszych ekspertów realne czynności pokazują jak sobie poradzić w nietypowych sytuacjach na budowie. – tłumaczy Piotr Pawlak, Kierownik Działu Doradztwa Technicznego, ROCKWOOL Polska.

Seria filmów Ekipa ROCKWOOL radzi dostępna jest na YouTube na kanale ROCKWOOL - https://youtu.be/_AEobvHKVyQ?list=PLIuBqFGD_1I-UIzw-sR_yunftaMTLq97J. Obecnie cykl zawiera sześć filmików podpowiadających m.in.: jak zacząć cieplenia ścian – montaż listwy startowej, jak ocieplać ściany – klejenie wełny skalnej oraz jak ocieplić i wykończyć okno. W przyszłości będą pojawiały się kolejne porady. Użytkownicy mają możliwość decydowania o kolejnych filmach z tej serii – wystarczy wysłać zapytanie lub opis problemu na adres doradcy@rockwool.pl.

ROCKWOOL prowadzi wielotorowe działania edukacyjne, skierowane zarówno do profesjonalnych wykonawców, uczniów szkół budowlanych, jak i architektów. Firma dba o najwyższy poziom produktów i usług w branży budowlanej, m.in. poprzez organizowanie cyklu szkoleń dla uczniów szkół technicznych i budowlanych w ramach programu Young Experts, prowadzenie kampanii edukacyjnych dotyczących bezpieczeństwa pożarowego oraz szkoleń dla aktywnych zawodowo wykonawców.

Mondaypr