Gospodarka » Żywność

Nowoczesna Panna Cotta – idealny wakacyjny deser!

Lato to czas, w którym chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające desery. Prym wiodą lody, sorbety, kruche bezy i… panna cotta. Łatwa dostępność truskawek, wiśni czy malin sprawia, że wystarczy jedynie odrobina fantazji, aby przygotować prawdziwą słodką ucztę… ot tak… prosto z serca.

Nowoczesna panna cotta

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Składniki:

·         galaretka o smaku truskawkowym Delecta

·         1 opakowanie Sernika Oryginalnego Delecta

·         800 ml mleka

·         400 g truskawek (mogą być mrożone)

·         2 łyżki cukru

·         Śnieżka oryginalna Delecta

 

Sposób przygotowania:

1.       Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody, pozostaw do wystudzenia. Rozlej do 6 salaterek i wstaw do lodówki na godzinę do stężenia.

2.       Sernik ubij z 600 ml mleka, wyłóż na galaretkę i wstaw ponownie na 2 godziny do lodówki.

3.       W tym czasie zmiksuj truskawki z cukrem i ubij śnieżkę w 200 mleka.

4.       Schłodzony deser wyjmij z miseczek na talerzyk zanurzając na kilka sekund salaterkę w gorącej wodzie.

5.       Gotowy deser udekoruj truskawkami lub sosem truskawkowym i śnieżką.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KMC

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »