Gospodarka » Żywność

OTWARCIE NOWEGO SKLEPU LIDL W ŚWINOUJŚCIU

Już 23 czerwca o godzinie 8:00 przy ul. Bohaterów Września 41 otwarty zostanie drugi sklep sieci Lidl w Świnoujściu. Z okazji otwarcia zapraszamy do udziału w festynie oraz na zakupy w promocyjnych cenach.
W nowym sklepie w Świnoujściu klienci będą mogli znaleźć produkty marek własnych Lidl m.in.: w ramach „Chrupiące z Pieca" - chleby niezawierające konserwantów oraz pyszne bułki, wędliny „Pikok", mięso „Świeża porcja" lub „Rzeźnik" czy świeże owoce i warzywa dostępne w ramach „Ryneczku Lidla", w tym produkty z linii BIO.
Firma Lidl od lat nieustannie współpracuje z polskimi producentami, proponując konsumentom produkty pochodzące zarówno od branżowych liderów jak i mniejszych, lokalnych dostawców. W asortymencie sklepu znajduje się już ponad 50 produktów marek własnych oznaczonych godłem „Teraz Polska".

W okresie od czwartku 23 czerwca do niedzieli 3 lipca wiele artykułów objętych zostanie specjalnymi promocjami cenowymi.

W sklepie Lidl w Świnoujściu znaleźć będzie można również ofertę tygodni tematycznych z produktami charakterystycznymi dla różnych kuchni świata oraz bogatą ofertę artykułów przemysłowych, które w Lidlu pojawiają się średnio trzy razy w tygodniu. W nowej placówce, klienci będą mogli nabyć m.in. szeroki asortyment tekstyliów oraz artykułów gospodarstwa domowego w bardzo atrakcyjnych cenach!

Z okazji nowego otwarcia odbędą się m.in. pokazy kulinarne oraz animacje dla dzieci i młodzieży. Na klientów będzie czekał grillowy poczęstunek oraz aromatyczna kawa.
Sklep sieci Lidl w Świnoujściu zlokalizowany przy ul. Bohaterów Września 41 ma powierzchnię sali sprzedaży ok. 1050 m2. Do obsługi sklepu zatrudnionych zostało około 20 osób. Placówka będzie czynna od poniedziałku do soboty w godzinach od 8:00 do 21:00, a w niedzielę od 9:00 do 18:00. Ponadto dla wygody naszych zmotoryzowanych klientów przygotowaliśmy ok. 60 miejsc parkingowych.

„Bardzo się cieszymy z faktu, że nasze sklepy stały się miejscem codziennych zakupów dla milionów Polaków. Stale dążymy do tego, aby zapewniać klientom coraz ciekawszą ofertę i produkty wysokiej jakości w atrakcyjnej cenie. Zapraszamy wszystkich klientów do nowej placówki" - podsumowuje Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska.

W trosce o lepsze jutro - ekologiczne rozwiązania w sklepie Lidl

W placówce wykorzystano ekologiczne rozwiązania m.in.:

• odzysk ciepła z urządzeń chłodniczych
• ogrzewanie posadzkowe
• oświetlenie LED

Powyższe rozwiązania mają za zadanie zwiększenie efektywności energetycznej obiektu, uczynienie placówki obiektem energooszczędnym, co w konsekwencji przyczynia się do ochrony środowiska naturalnego.

informacje_ms