Dom » Budownictwo

Plantronics Calisto®800

Wielofunkcyjne bezprzewodowe zestawy głośnomówiące do rozmów z komputera, telefonu GSM i stacjonarnego

Nowe zestawy głośnomówiące Plantronics w całkowicie bezprzewodowy sposób pozwalają na zarządzanie komunikacją głosową w jednym miejscu i prowadzenie rozmów z  komputera, telefonu GSM i telefonu stacjonarnego, dając użytkownikom nieograniczoną swobodę ruchu.
Pierwsze systemy głośnomówiące Plantronics łączące wielofunkcyjną i bezprzewodową obsługę połączeń z intuicyjnym, prostym w obsłudze zarządzaniem rozmowami dostępne są na naszym rynku w dystrybucji KONTEL-TELECOM (www.kontel.pl), master dystrybutora tej marki w Polsce.

Zoptymalizowane do pracy z Microsoft® Office Communicator 2007 i Microsoft® Lync™ 2010, urządzenia z serii Calisto® 800 zostały zaprojektowane z myślą o osobach pracujących zarówno w domu jak i w biurze, które stale korzystają z wielu różnych metod komunikacji w codziennych kontaktach biznesowych.

W serii produktów Calisto® 800 znajdują się zestawy głośnomówiące Calisto® 820 i 825, które pozwalają na rozmowy z komputera i telefonu GSM. Z kolei modele 830 i 835 posiadają dodatkowo interfejs do podłączenia telefonicznej linii analogowej, dzięki któremu Calisto zmienia się również w głośnomówiący telefon.

Zestawy Calisto® 825 i 835 wyposażone są dodatkowo w unikalny, bezprzewodowy przypinany klipsem mikrofon PA50, który umożliwia uzyskanie niezrównanie wysokiej jakości dźwięku mowy niezależnie od miejsca, w którym się znajdujemy oraz daje użytkownikowi pełną swobodę rozmowy w odległości nawet do 33 metrów od bazy zestawu głośnomówiącego. Wygodny uchwyt mikrofonu w bazie, umożliwia jednocześnie ładowanie go nawet po 5 godzinach rozmowy.

Prosty w obsłudze intuicyjny 2,4- calowy, kolorowy wyświetlacz upraszcza wykonywanie połączeń pomiędzy PC, telefonem GSM i telefonem stacjonarnym. Instalacja Calisto® jest łatwa i szybka. W czasie niespełna pięciu minut użytkownik jest w pełni gotowy do wykonywania rozmów z urządzeń mobilnych i komputera, nawiązywania i odbierania połączeń oraz wyciszania mikrofonu jedynie poprzez dotknięcie odpowiedniego pola panelu dotykowego.

Zestaw głośnomówiący Plantronics Calisto® 825 i 835 oferuje pracownikom biurowym możliwość swobodnego poruszania się w trakcie prowadzenia telekonferencji przez wpięty w klapę ubrania bezprzewodowy mikrofon, dzięki połączeniu Bluetooth®. Zestaw pozwala też na podłączenie przewodowych słuchawek w przypadku, gdy zaistnieje potrzeba przeprowadzenia poufnej rozmowy.

Dodatkowo Calisto® 825, dzięki systemowi przekazywania dźwięku full duplex zapewnia komunikację w obu kierunkach, pozwalającą na jednoczesne mówienie i słuchanie. Zaawansowana technologia redukcji szumów gwarantuje niezrównaną jakość szerokopasmowego dźwięku.

Bill Loewenthal, wice-prezes działu zintegrowanej komunikacji w firmie Plantronics powiedział: Powstanie serii Calisto® 800 poprzedziły szeroko zakrojone badania nawyków i zachowań różnych osób na obecnym runku pracy, od których coraz częściej wymaga się mobilności w kontaktach biznesowych. Teraz praca zawodowa często przenosi się poza biurko. Niezależnie od tego, czy użytkownicy pracują w domu, czy w biurze, wymagają aby nowoczesne urządzenia umożliwiały szybką, swobodną oraz bezprzewodową komunikację. Seria Calisto® 800 pozwala łączyć w komunikacji najistotniejsze platformy powszechnie wykorzystywane w biznesie - dodaje.

Seria Calisto® 800
Nazwa Calisto® 800 reprezentuje bezprzewodowe zestawy głośnomówiące:

    Calisto® 820 – Rozmowy z dwóch urządzeń: z telefonu komórkowego przez Bluetooth i komputera przez USB.
    Calisto® 825 - Jak Calisto® 820 w zestawie z bezprzewodowym mikrofonem PA50TM i uchwytem ładującym.
    Calisto® 830 - Rozmowy z trzech urządzeń: z telefonu komórkowego przez Bluetooth, komputera przez USB oraz analogowej linii telefonu stacjonarnego. W zestawie z kablem USB, portem analogowym, kablem RJ-11 oraz zasilaczem sieciowym.
    Calisto® 835 - Jak Calisto® 830 w zestawie z bezprzewodowym mikrofonem PA50TM i uchwytem ładującym

Istnieje możliwość dokupienia bezprzewodowego mikrofonu PA50TM do zestawów Calisto® 820 i Calisto® 830.

Ceny:

P820-M (PC + telefon)      179,- EUR netto
P825-M (PC + telefon GSM z bezprzewodowym mikrofonem)      249,- EUR netto
P830-M (PC + telefon GSM + telefon stacjonarny)      199,- EUR netto
P835-M (PC + telefon GSM + telefon stacjonarny)                             269,- EUR netto
PA50 bezprzewodowy mikrofon do zestawu P820-M i P830-M                 79,- EUR netto

Cechy Calisto® 835
    Bezprzewodowy zestaw głośnomówiący certyfikowany do pracy z Microsoft® Office Communicator 2007 i Microsoft® Lync™ 2010 oraz innymi aplikacjami VoIP.
    Umożliwia podłączenie i wykonywanie połączeń z PC, telefonu GSM i telefonu stacjonarnego
    Intuicyjny 2,4-calowy, kolorowy wyświetlacz z dotykowymi przyciskami do inicjowania odbierania, kończenia połączeń, wyciszania i regulacji głośności
    Dźwięk Wideband pasmo do 6800Hz
    Technologia redukcji szumów
    Szerokopasmowy dźwięk full duplex
    Bezprzewodowy mikrofon  - połączenia do 33 metrów od bazy zestawu głośnomówiącego
Czas rozmowy do 5 godzin przez mikrofon
    Czas ładowania mikrofonu do 2 godzin
    Gwarancja: 24 miesiące

Produkt dostępny w dystrybucji generalnego importera Plantronics w Polsce KONTEL-TELECOM (www.plantronics.net.pl)

o KONTEL-TELECOM

KONTEL-TELECOM jest jednym z wiodących dystrybutorów sprzętu telekomunikacyjnego i teleinformatycznego. Firma jest polskim dystrybutorem produktów marek Plantronics, Altec Lansing, Cardo Systems Scala Rider, Zoom, RTX Dualphone.  KONTEL-TELECOM ma ponad 25-letnie doświadczenie na rynku. Firma otrzymała certyfikat – Przejrzysta Firma oraz zajęła wysoką pozycję na zaszczytnej liście Diamentów Biznesu - rankingu firm najdynamiczniej rozwijających się w ciągu 3 ostatnich lat publikowanej przez magazyn Forbes.

o Plantronics

Plantronics to światowy lider w produkcji słuchawek do komunikacji. Firma powstała w 1962 r. w USA. Bazując na zaawansowanej technologii cyfrowej obróbki dźwięku mowy i redukcji szumów z otoczenia oferuje produkty najwyższej jakości, co potwierdza certyfikat TCO '07 już dla ponad 100 produktów. Słuchawki i akcesoria Plantronics są dostępne na całym świecie. Firma jest członkiem założycielem organizacji Bluetooth SIG.
To właśnie przez słuchawki Plantronics usłyszeliśmy słowa Neila Armstronga z powierzchni Księżyca. Obecnie używane są w samolotach Airbus. Słuchawki tej marki stosuje ponad 90 proc. polskich CallCenter. Co piąty użytkownik Skype na świecie wykorzystuje słuchawki Plantronics.

Dodatkowe informacje:

PRESTIGE PUBLIC RELATIONS