Technologie » Komputery

Platforma, która umożliwia rozwój

O wdrożeniu systemu IFS Applications rozmawiamy z jackiem kojdeckim, dyrektorem finansowym CEDO Sp. z o.o.

Dlaczego podjęli Państwo decyzję o zmianie systemu wspomagającego zarządzanie?

Dotychczasowego systemu informatycznego używaliśmy od ponad 20 lat. Nie był już objęty wsparciem technicznym producenta, a utrzymanie jego sprawności i bezpieczeństwo danych spoczywały na barkach bardzo wąskiej grupy pracowników z wieloletnim doświadczeniem i wiedzą o systemie.

Podstawowym problemem był brak integracji różnych narzędzi, zwłaszcza w takich obszarach, jak gospodarka magazynowa czy zarządzanie środkami trwałymi. Dane były składowane w różnych systemach baz danych i przetwarzane przez niezależne narzędzia. Utrudniało to komunikację zarówno wewnątrz firmy, jak i w ramach całej grupy CeDo.

Głównym powodem decyzji o wdrożeniu nowoczesnego, zintegrowanego rozwiązania był fakt, że dotychczas używany system IT ograniczał możliwości rozwoju naszego przedsiębiorstwa.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/platforma_ktora_umozliwia_rozwoj.html

openmediagroup