Technologie » Komputery

Poczuj FLOW z nową generacją myszek Logitech MX

Firma Logitech, zaprezentowała dziś Logitech Flow – zaawansowane oprogramowanie umożliwiające płynną kontrolę nawet trzech komputerów jednocześnie za pomocą jednej myszki. Flow jest kompatybilny z nową generacją flagowych myszek szwajcarskiego producenta – Logitech MX Master 2S oraz MX Anywhere 2S

„W dzisiejszych czasach potrzeba realizowania wielu zadań w krótkim czasie sprawiła, że już 1 na 10 osób pracuje na kilku komputerach jednocześnie. Ułatwia to wykonywanie obowiązków i zwiększa produktywność. Nie obciążamy również jednego komputera dziesiątkami otwartych programów, które mogą spowolnić jego pracę” – powiedziała Joanna Borucka, Channel Marketing Manager Eastern Europe C&P & VC, Logitech. „Jednak ciągłe przełączanie się pomiędzy urządzeniami, np. po to, by skopiować pliki, może być uciążliwe. Logitech oferuje rozwiązanie tego problemu – oprogramowanie FLOW, które w połączeniu z nowymi myszkami z serii MX sprawia, że praca staje się naprawdę płynna” – dodała Joanna Borucka.

Urządzenia kompatybilne z FLOW to najnowsze bezprzewodowe myszy MX Master oraz MX Anywhere 2, które dzięki zaawansowanemu oprogramowaniu oferują jeszcze wyższy komfort pracy.

Logitech Flow

Logitech Flow uzupełnia darmowe oprogramowanie Logitech Options, które umożliwia dostosowanie poszczególnych funkcji urządzeń do indywidualnych preferencji użytkownika. Nowy software w połączeniu z kolejną generacją myszek z serii MX pozwala nie tylko na płynne używanie trzech komputerów jednocześnie, lecz także kopiowanie i przenoszenie plików, zdjęć oraz dokumentów pomiędzy komputerami. Dodatkowo instalacja i obsługa Logitech FLOW jest intuicyjna i szybka.

Logitech MX Master 2S i Logitech MX Anywhere 2S

Myszki Logitech MX Master 2S i Logitech MX Anywhere 2S wyposażono w ulepszony czujnik laserowy Darkiefield, który zapewnia szybką i precyzyjną pracę kursora z czułością do 4 000 DPI, niezależnie od używanego ekranu. Dodatkowo dzięki zaawansowanej technologii śledzenia ruchów myszki mogą pracować na dowolnej powierzchni, nawet na szkle. Nowa generacja Logitech MX oferuje również długie działanie na baterii. Po pełnym naładowaniu akumulator pozwala na korzystanie z urządzeń nawet do 70 dni, w zależności od intensywności użytkowania.

Kółko przewijania w myszkach Logitech MX Master 2S i MX Anywhere 2S działa w dwóch trybach. Tryb swobodny, który umożliwia komfortowe i szybkie przeglądanie długich dokumentów oraz stron internetowych, można jednym kliknięciem zmienić na tryb precyzyjny. Ponadto MX Master 2S został wyposażony w dodatkowe, boczne kółko umieszczone pod kciukiem, które można zaprogramować według własnych preferencji w oprogramowaniu Logitech Options.

Myszy z serii MX zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort. Konstrukcja Logitech MX Master 2S podtrzymuje dłoń i nadgarstek w naturalnej, wygodnej pozycji. Z kolei niewielki, mobilny kształt MX Anywhere 2S sprawdzi się w domu, w pracy oraz w podróży.

Cena i dostępność

Mysz Logitech MX Master 2S jest dostępna w sugerowanej cenie detalicznej 479 zł, a MX Anywhere 2S w cenie 399 zł.

Oprogramowanie Logitech FLOW współpracuje również z myszką M590 Multi-Device Silent. Urządzenie jest dostępne w sprzedaży na stronie logitech.com oraz u partnerów w sugerowanej cenie detalicznej 219 zł. M590 oferuje podwójną łączność, precyzyjne kółko przewijania oraz profilowany kształt.

Wiktor Woźniakowski