Technologie » Komputery

Polacy wybierają projektory Sony do kina domowego

Sprzedaż Sony rośnie szybciej niż rynek Wzrost sprzedaży o 600% rok do roku!

Drugi kwartał 2014 r. okazał się bardzo udany dla Sony pod względem sprzedaży projektorów klasy high-end do kina domowego w cenie powyżej 2 000 $  (6 400 zł). Niekwestionowany lider ma blisko 40% udziału w rynku ilościowo i 45%  wartościowo. Porównanie rok do roku Q2 daje – blisko sześciokrotny wzrost sprzedaży!

Sprzedaż projektorów do kina domowego w klasie powyżej 2 000 $  w Polsce rośnie. Wzrost ten rok do roku (Q2) wynosi 47%, zaś wzrost Sony – 600%. Oznacza to, że Sony nie tylko deklasuje konkurentów, ale również rośnie o wiele szybciej niż rynek!

Podobnie jest w Europie – w kategorii sprzedaży projektorów do kina domowego w klasie powyżej
2 000 $ - pierwsze miejsce należy do Sony.

Informacje te wynikają z danych firmy analitycznej Futuresource, badającej rynki na całym świecie.

„Nasz sukces to bezdyskusyjna zasługa niesłabnącej popularności  modelu VPL-HW55ES – informuje Aleksandra Jasińska Channel Account Manager z Sony Professional Solutions Europe – oraz ogromnego zainteresowania wprowadzonym  do sprzedaży na początku kwietnia 2014 – VPL-HW40ES. Pozycję lidera uzyskaliśmy przewagą blisko 8% w ujęciu ilościowym i aż 19% w ujęciu wartościowym co oznacza, że Polacy zdecydowali się zapłacić więcej wybierając Sony. Fakt, że użytkownicy chętniej płacą za jakość potwierdza również nasz wynik w kategorii projektorów 4K. Wzrost w stosunku do Q2 2013 jest pięciokrotny pod względem ilościowym i trzykrotny pod względem wartościowym co w Q2 2014 daje nam praktycznie 100% udział w sprzedaży. Pokazuje to rosnące zainteresowanie 4K i bardzo udanym modelem Sony VPL-VW500ES.”

Firma Sony Professional dostarcza produkty, systemy i aplikacje do tworzenia, edycji i dystrybucji cyfrowych materiałów audiowizualnych o zwiększonej wartości dla firm oraz ich klientów. Dzięki ponad 25-letniemu doświadczeniu w zakresie dostarczania innowacyjnych i wiodących na rynku produktów firma Professional Solutions Europe osiągnęła idealną pozycję, która umożliwia oferowanie klientom rozwiązań o wyjątkowej jakości i wartości. Dział Professional Services, stanowiący sekcję integracji systemów firmy Sony, oferuje klientom dostęp do fachowej wiedzy i doświadczenia wykwalifikowanych specjalistów z całej Europy. Dzięki współpracy ze sprawdzonymi partnerami technologicznymi firma Professional Solutions Europe dostarcza całościowe rozwiązania, które zaspokajają potrzeby klientów oraz integrują oprogramowanie z systemami, umożliwiając osiągnięcie indywidualnych celów każdego przedsiębiorstwa. Więcej informacji można znaleźć w witrynie www.pro.sony.eu

Kontakt dla prasy: malgorzata.blachnio@indalo.pl

Tel. +48 509 047 721