Rozrywka i wypoczynek » Sport

Polski Związek Narciarski z aparatami Sony

Kadra Narodowa w skokach narciarskich osiąga w bieżącym sezonie spektakularne sukcesy, które już niedługo będzie można zobaczyć uchwycone przy pomocy aparatów Sony.

Firma Sony przekazała Polskiemu Związkowi Narciarskiemu sprzęt fotograficzny, który posłuży do dokumentowania treningów oraz zawodów, w których bierze udział polska reprezentacja skoczków narciarskich. Przekazany sprzęt został dobrany tak, aby jak najlepiej sprawdził się w rozmaitych warunkach terenowych i atmosferycznych, które towarzyszą treningom i zawodom w skokach narciarskich.

Trwający sezon obfituje w spektakularne osiągnięcia reprezentacji polskich skoczków narciarskich. Nasi zawodnicy po raz pierwszy w historii dwukrotnie zwyciężyli w drużynowym konkursie Pucharu Świata i są na pierwszym miejscu w klasyfikacji drużynowej Pucharu Narodów. Warte uwagi są również indywidualne sukcesy naszych reprezentantów. Piotr Żyła zajął drugie miejsce w Turnieju Czterech Skoczni a Kamil Stoch po raz pierwszy wygrał Turniej Czterech Skoczni i jest liderem klasyfikacji generalnej Pucharu Świata. W ubiegłym roku do współpracy z PZN powrócił Adam Małysz, który wspiera zawodników jako dyrektor-koordynator Kadry Narodowej w skokach i kombinacji norweskiej.

W skład zestawu przekazanego PZN wchodzą dwa aparaty Sony α6500, które dzięki bezbłędnemu autofocusowi i dużej stabilności idealnie nadają się do fotografowania przedmiotów i osób będących w ruchu. Dodatkowo reprezentacja będzie dysponowała dwom obiektywami - profesjonalnym SELP28135G oraz zmiennoogniskowym SEL1670Z.

DN