Technologie » Telekomunikacja

Premiera słuchawek Plantronics Bluetooth M25™ i M55™na targach IFA w Berlinie

Firma Plantronics zaprezentowała na targach IFA w Berlinie pierwsze inteligentne zestawy słuchawkowe, które same wprowadzają się w stan uśpienia.

W Polsce dystrybucję zestawów słuchawkowych Plantronics z baterią o żywotności nawet do pięciu miesięcy opartych na technologii DeepSleep prowadzi KONTEL-TELECOM (www.kontel.pl).

Słuchawki M25® można kupić już dziś, a M55® będą dostępne w sprzedaży na początku października br.To idealne rozwiązanie dla użytkowników, którzy oczekują że ich zestaw słuchawkowy będzie zawsze gotowy do pracy. Dla nich Plantronics stworzył słuchawki Bluetooth M25® i M55® oferujące baterie, które pozostają aktywne przez wiele miesięcy.

Nigdy więcej wyczerpana bateria nie stanie się przeszkodą w pełnym wykorzystaniu twojego zestawu słuchawkowego Bluetooth®, a prowadząc samochód z zachowaniem zasad ruchu drogowego nic nie będzie cię rozpraszać.

M25® i M55® wykorzystują nową technologię Plantronics DeepSleepTM, która sprawia, że pozostają gotowe do pracy nawet do pięciu miesięcy. Są aktywne zawsze, kiedy chcesz posłuchać muzyki, przejrzeć podcasty lub po prostu wykonać czy odebrać połączenie.

Tryb oszczędzania energii DeepSleepTM aktywuje się, kiedy zestaw słuchawkowy pozostaje z dala od telefonu dłużej niż 90 minut i wprowadza go w stan uśpienia. Kiedy telefon i zestaw słuchawkowy są znowu w zasiągu słuchawki wystarczy „obudzić" jednym przyciskiem. Ta praktyczna właściwość nowych urządzeń Plantronics jest wymarzonym rozwiązaniem dla użytkowników, którzy często pozostawiają zestawy słuchawkowe w samochodzie.

- Nowe słuchawki Plantronics Bluetooth M25® i M55® w znacznym stopniu ułatwią komunikację osobom mobilnym. Zapewniają inteligentne zarządzanie poziomem energii, co sprawia, że sprawdzają się tak w samochodzie, jak i w domu. Słuchawki są gotowe do pracy zawsze, kiedy ich potrzebujemy - komentuje Artur Woźniak, Projekt Manager w firmie KONTEL-TELECOM, która jest głównym przedstawicielem marki Plantronics w Polsce.

Zestaw Plantronics M25 dodatkowo umożliwia odbieranie bądź odrzucanie połączeń za pomocą prostych komend głosowych „Odbierz" lub „Zignoruj".

Producent zapewnia użytkownikom bezpłatny dostęp do serwisu głosowego i sms-owego Plantronics Vocalist® przez okres roku.

Cechy zestawów Plantronics M25® i M55®

• Tryb DeepSleepTM - wydłuża żywotność baterii nawet do pięciu miesięcy
  • Powiadomienia głosowe, które informują o czasie rozmowy, czy poziomie baterii i wielu innych parametrach
  • Lekki, kompaktowy design - waga 8 gram
  • Technologia A2DP
  • Cyfrowa redukcja hałasu i echa
  • Czas rozmowy do 11 godzin, 16 godzin czuwania lub 150 dni w stanie uśpienia w trybie DeepSleepTM

Cena brutto Plantronics M25: 129 zł

Cena brutto Plantronics M55: 169 zł

Dystrybucja AB, EURO-AGD, Komputronik, Media Markt, Saturn.

KONTEL