Firma » Finanse

Programy magazynowe

Magazyn firmowy – niezależnie od jego wielkości, należy prowadzić profesjonalną ewidencję jego zawartości.

By obsługa magazynu nie stanowiła problemu dla osób nim zarządzających (kierownika magazynu i dyspozytora magazynu) oraz dla poruszających się w nim magazynierów, warto na co dzień posługiwać się specjalistycznym programem magazynowym, który umożliwia sprawne zarządzanie magazynem i wystawianie dokumentów magazynowych. Tego typu program pozwala między innymi na: tworzenie bazy towarów, kontrolę stanów magazynowo-ilościowych, udzielanie rabatów kwotowych lub procentowych, zarządzanie dowolną liczbą magazynów, przerzucanie towarów między magazynami. Przed zakupem pełnej wersji oprogramowania zaleca się pobrać program demonstracyjny, który pozwoli sprawdzić, czy wybrany program można dostosować do indywidualnych potrzeb oraz czy jest prosty w obsłudze. Testowe programy magazynowe można znaleźć w Internecie lub w sklepach z elektroniką i akcesoriami komputerowymi. Wiele firm oferuje również darmowe programy magazynowe lub programy do fakturowania z modułem obsługi magazynów.

zami