Gospodarka » Żywność

Przepis na śliwkę!

Przepis na śliwkę!
Zobacz więcej zdjęć »
Czy wiesz, że 23 września obchodziliśmy dzień śliwki? Ich odmian jest wiele, ale wszystkie są wyjątkowo pyszne.

Na ich bazie powstają nie tylko desery, ale też wykwintne dania. Są wspaniałą przekąską, która sprawdzi się w lunchboxie i zdrowej diecie. Dziś zainspiruj się z Helio i stwórz słodką przekąskę na bazie śliwek, która z pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Ciasto ze śliwkami to zawsze dobry pomysł!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

SKŁADNIKI:

250 g suszonych śliwek HELIO

1 łyżeczka sody oczyszczonej,

120 g masła

2 duże lub 3 mniejsze jaja

150g cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

ciemna polewa do wypieków HELIO

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, a formę na ciasto wyłóż papierem do pieczenia. Do garnka wlać szklankę wody, włożyć do niej śliwki i gotować ok. 3 minuty. Ostudzić. Masło należy utrzeć z cukrem, stopniowo dodawając do masy jajka. Wymieszaj szpatulką z przesianą mąką, z proszkiem do pieczenia,  sodą, a następnie ze śliwkami i przestudzoną zalewą. Wymieszaj. Dodaj ciemną polewę HELIO. Piecz ok. 45 minut. Poczekaj do wystygnięcia.

Smacznego!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »