Motoryzacja » Moto Serwis

Rajdowe Mistrzostwa Europy w Polsce – na oponach YOKOHAMA

Przed nami kolejny etap Rajdowych Mistrzostw Europy, tym razem w Polsce. Mowa o 70. Rajdzie Polski, z udziałem Roberta Kubicy oraz najlepszych rajdowców światowej klasy, który odbędzie się w dniach 13 - 15 września 2013 r. w Mikołajkach.

YOKOHAMA, japońska marka premium, jest oficjalnym dostawcą opon dla uczestników wydarzenia.
Tegoroczny wrzesień zapowiada się niezwykle ciekawie dla wszystkich fanów motosportu. W dniach 13 - 15 września 2013 r. w Mikołajkach odbędzie się 70. Rajd Polski. To dziewiąta impreza w obecnym sezonie Rajdowych Mistrzostw Europy (ERC) organizowanych przez FIA. W rajdzie zobaczymy światowej klasy kierowców, w tym Roberta Kubicę, startującego w Polsce po raz pierwszy od kilkunastu lat. YOKOHAMA, japoński producent opon premium, specjalizujący się w produkcji opon sportowych, jest oficjalnym dostawcą ogumienia dla uczestników rajdu.
„YOKOHAMA posiada ponad 30-letnie doświadczenie w produkcji opon rajdowych, projektowanych przez japońskich inżynierów i udoskonalanych na najlepszych światowych torach wyścigowych" - mówi Tomoyuki Shibano, Prezes ITR.S.A., firmy będącej oficjalnym dystrybutorem opon marki YOKOHAMA w Polsce. „Udział opon tej marki w największych sportowych wydarzeniach, takich jak WTCC, FIA Formuła 2, Super GT, czy właśnie ERC pozwala wykorzystywać zdobyte doświadczenia w produkcji opon oferowanych wszystkim kierowcom, uzyskując lepsze parametry oraz osiągi".
Opony biorące udział w Rajdowych Mistrzostwach Europy, muszą przejść liczne testy jakościowe i spełnić najwyższe wymagania stawiane przez FIA. YOKOHAMA dostarczy uczestnikom 70. Rajdu Polski opony ze swojej flagowej sportowej serii ADVAN - model ADVAN A053. To opracowane specjalnie z wykorzystaniem przełomowych technologii molekularnych opony, gwarantujące bardzo dobre osiągi samochodów wyścigowych o dużej mocy i zapewniające doskonałe prowadzenie pojazdu po żwirowym podłożu. Na oponach ADVAN A053 ścigać się będą Toshi Arai jadący Subaru Impreza STI R4 (opony rozmiar 180/650R15) oraz Mark Wallenwein - Skoda Fabia S 2000 (opony rozmiar 170/650R15).
Uczestników rajdu wspierać będzie międzynarodowe zaplecze techniczne YOKOHAMY, towarzyszące wszystkim imprezom ERC, m.in. ekipa inżynierów i ciężarówka serwisowa. Fani rajdów, którzy nie mogą przybyć na Mazury będą mogli śledzić zmagania kierowców w telewizji. Cztery odcinki specjalne w Mrągowie i Mateuszku będą relacjonowane na żywo przez stację Eurosport.
Zapraszamy na www.yokohama-online.pl oraz www.facebook.com/yokohamapolska.

Effective Public Relations