Moda » Odzież

Salon D’Angel w Silesia City Center

Lista salonów, jakie pojawiają się w Silesia City Center wciąż się rozwija.

Patrząc na zapotrzebowanie i zainteresowanie klientów, największe centrum handlowe na Śląsku wprowadza unikalne marki, które do tej pory znane były głównie zagranicą. Tak jest w przypadku nowo otwartego salonu D’Angel, w którym dostępne są skierowane do kobiet marki Rinascimento, Imperial oraz Kaos.

Inspiracją do otwarcia sklepu D’Angel było zamiłowanie do marki Rinascimento, która cieszy się ogromną popularnością w Europie (głównie we Włoszech), ale także w Azji i Kanadzie. W Polsce jest ciężko dostępna i wciąż mało znana, dlatego postanowiliśmy promować ją w Silesia City Center – kolebce mody w regionie śląskim – mówi Patrycja Berger, właścicielka salonu. Rinascimento działa na rynku już wiele lat i wciąż prężnie się rozwija.

Salon D’Angel w Silesia City Center ma powierzchnię niemal 64 m2. Aby odpowiednio wyeksponować kolekcje, postawiono na duży stopień naświetlenia. Przeważającą część stanowi asortyment marki Rinascimento i na nią przeznaczona jest większa część powierzchni. Cechą, która ją wyróżnia jest wysokiej jakości asortyment – sukienki, bluzki, swetry czy spodnie dla każdej kobiety – od rozmiaru 34 po 42+. W salonie znajduje się także osobny dział „R jeans by Rinascimento”, w którym można znaleźć ubrania streetwearowe. Uzupełnieniem Rinascimento w sklepie D’Angel są marki Imperial (znana głównie we Włoszech) oraz Kaos (młoda marka ceniona za elegancję i oryginalność).

PRinspiration