Społeczeństwo » Społeczeństwo

Sanplast SA – czysta przyjemność, harmonijna współpraca

Jako duża firma licząca się na polskim i międzynarodowym rynku, także polski producent Sanplast SA zdaje sobie sprawę z wpływu, jaki wywiera na społeczeństwo i najbliższe otoczenie. Dlatego dokłada wszelkich starań, aby ten wpływ był jak najlepszy.

Od początku istnienia SANPLAST SA, firma stara się, aby jej działania charakteryzowała przejrzystość i dbałość o kwestie społeczne. Zdaniem kadry zarządzającej, odpowiedzialność w biznesie jest sprawą, którą należy traktować poważnie. To przekonanie doprowadziło firmę do zdobycia tytułu Złotego Płatnika, odznaczenia, z którego Sanplast jest niezwykle dumny. Zarząd Sanplast S.A. czerpie prawdziwą satysfakcję z zadowolenia pracowników, rozwoju lokalnej społeczności oraz pomocy potrzebującym.

Już od początku naszej działalności staramy się wspierać organizacje czyniące wiele dobrego w naszych lokalnych społecznościach. Należy do nich przede wszystkim fundacja Caritas, której działalność głęboko szanujemy i cenimy. Uczestniczyliśmy między innymi w takich inicjatywach jak zorganizowanie Wigilii dla potrzebujących, Festynu Rodzinnego czy sfinansowanie zakupu samochodu dla wolontariuszy. Wspieramy młodych ludzi wkraczających na rynek pracy w zdobywaniu doświadczenia zawodowego, organizując praktyki w naszym przedsiębiorstwie. Regularnie zwiększamy zatrudnienie i szanujemy naszych pracowników, dbając o całkowity brak dyskryminacji w miejscu pracy i oferując system szkoleń i ścieżkę rozwoju kariery, ponieważ to ludzie są najważniejsi. Wiemy, że bez nich nie osiągnęlibyśmy sukcesu. Skoro mowa o sukcesach, cieszymy się także z powodzenia innych, a szczególnie udzielają nam się pozytywne sportowe emocje. Dlatego objęliśmy patronatem karierę utalentowanego skoczka wzwyż, Norberta Kobielskiego. Ten mistrz Polski, wywodzący się z Inowrocławia, ma duże szanse zaskoczyć nas biciem kolejnych rekordów na światowych imprezach, a wspierając jego marzenie, potwierdzamy także własną wiarę w to, że dzięki ambicji i wytrwałej pracy można zajść (lub skoczyć) wysoko. Głęboko wierzymy także w to, że nigdy nie należy przegapić okazji, żeby zrobić coś dobrego.” – mówi Michał Szydłowski - Dyrektor Handlowy Sanplast S.A.

Chętnie zaznaczamy, że jesteśmy firmą o rodowodzie polskim i z polskim kapitałem. Dlatego też tak chętnie wspieramy inicjatywy, osoby i organizacje, które związane są z naszą małą ojczyzną” – dodaje Michał Szydłowski – „Nasze produkty są dystrybuowane na terenie całego kraju, a także wysyłane na eksport, jednak zawsze zależało nam na popieraniu i angażowaniu się w lokalne działania. Jesteśmy przekonani, że w ten sposób przyczyniamy się do budowania pozytywnego wizerunku kujawsko-pomorskiego regionu.”

Koralina