Technologie » Komputery

SAP w gronie liderów wśród rozwiązań bankowych zorientowanych na klienta

SAPForrester Research Inc. uznał SAP za lidera wśród dostawców zorientowanych na klienta rozwiązań dla bankowości.

Wg raportu „The Forrester Wave™: Customer-Centric Global Banking Platforms, Q3 2014”, rozwiązanie SAP® for Banking „zapewnia wszechstronną obsługę zorientowanych na klienta elementów platformy bankowej, takich jak wielokanałowe procesy biznesowe i media społecznościowe”.

Instytut Forrester poddał ocenie ośmiu najbardziej znaczących dostawców oprogramowania, stosując 74 kryteria obejmujące: siłę bieżącej oferty, dopasowanie strategii do trendów branżowych i potrzeb bankowości oraz wielkość udziału w rynku. W raporcie można przeczytać, że „dzięki dogłębnemu doświadczeniu w dziedzinie aplikacji biznesowych, SAP jest w stanie zaoferować wszechstronne i kompleksowe funkcje do wsparcia zorientowanych na klientach usług bankowych, a także narzędzia, które pozwalają dostosowywać się do potrzeb klientów oraz najszerszy pakiet gotowych rozwiązań, wspierających takie dziedziny jak analityka i księgowość”.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/sap_w_gronie_liderow_wsrod_rozwiazan_bankowych_zorientowanych_na_klienta.html

openmediagroup