Rozrywka i wypoczynek » Sport

Siłownia, siatkówka, a może zabawa z psem? Port Łódź zaprasza do aktywności na powietrzu!

Siłownia, siatkówka, a może zabawa z psem?  Port Łódź zaprasza do aktywności na powietrzu!
Lato i piękna słoneczna pogoda aż proszą się by spędzić wolny czas aktywnie i na powietrzu. Port Łódź zaprasza w tym czasie do korzystania bezpłatnie z atrakcji, zlokalizowanych na terenach zewnętrznych Centrum – siłowni plenerowej oraz boiska do gry w siatkówkę plażową.

Właściciele czworonogów mogą z kolei przyjść ze swoimi pupilami do profesjonalnej strefy treningowej.

Port Łódź wykorzystał potencjał swojej lokalizacji i zagospodarował rozległe tereny należące do Centrum z myślą o lokalnej społeczności, klientach oraz wszystkich tych, którzy chcą aktywnie spędzić czas na powietrzu. Jakie atrakcje czekają na nas w Porcie Łódź? Miłośnicy siatkówki mogą korzystać z boiska do gry w siatkówkę plażową. Gra w „siatkę” staje się coraz popularniejsza zarówno wśród dzieci, młodzieży, jak i dorosłych. Jest to zatem okazja by spędzić aktywnie czas, na świeżym powietrzu w gronie rodziny i przyjaciół.

W kameralnym miejscu, na tyłach Centrum, działa również plenerowa siłownia o powierzchni blisko 300 mkw. Do dyspozycji ćwiczących jest tu udostępnionych 13 urządzeń, m. in. rower stacjonarny, steper, popularny „motylek” oraz twister. Jeśli natomiast jesteśmy szczęśliwymi właścicielami czworonogów i chcemy uzupełnić spacer z psem o profesjonalny trening, warto wybrać się do specjalnej strefy dedykowanej domowym pupilom. W profesjonalnej strefie treningowej, udostępnionej przez Port Łódź znajdują się dedykowane czworonogom urządzenia, takie jak równoważnia, slalom, tunel, a także pochylnia i kładka. Dzięki takiemu rozwiązaniu można tu rozpocząć naukę posłuszeństwa czworonoga, doskonalić nabyte już przez niego umiejętności i po prostu miło spędzić czas ze swoim psem.

beyondpr