Skuteczna redukcja cellulitu

2016-01-04
Skuteczna redukcja cellulitu Cellulit jest jednym z najbardziej dokuczliwych problemów, z jakim zmagają się kobiety, niezależnie od wieku, czy trybu życia. Popularnie nazywany pomarańczową skórką, niełatwo poddaje się redukcji, dlatego w walkę z nim najlepiej zaangażować najskuteczniejsze środki.

Wszystkim kobietom, które na terenie Krakowa poszukują naprawdę dobrego gabinetu odnowy, należy polecić Instytut Piękna & Spa Dermique. Salon posiada szeroką gamę specjalistycznych zabiegów na twarz i ciało, wykonywanych na wysokim poziomie i w atmosferze przyjemnego odprężenia. Zespół ekspertów uważnie zbada indywidualne potrzeby każdej klientki i wybierze strategię pielęgnacyjną, która będzie najefektywniejsza, bardzo bezpieczna i tak delikatna jak to tylko możliwe, by zwalczać problem i eksponować naturalne piękno każdej kobiety.

Oprócz bogatej oferty kosmetyki twarzy oraz depilacji, Dermique proponuje serię zabiegów wyszczuplających, których celem jest redukcja cellulitu i ujędrnianie ciała. Tym, co odróżnia krakowski Instytut Piękna od innych salonów odnowy, jest ich innowacyjność, jak choćby w przypadku Storz Medical: to nowoczesny zabieg polegający na oddziaływaniu na cellulit falami dźwiękowymi, które docierają bezpośrednio do komórek tłuszczowych, stopniowo redukując ich objętość i zmniejszając widoczność tkanki na powierzchni skóry. Podobnie Endermologia LPG, której nowoczesna formuła polega na zastosowaniu na skórze dwóch elektronicznie sterowanych rolek, umieszczonych w hermetycznej komorze i wykorzystujących zjawisko podciśnienia stwarzającego fałdę skórną. Jedna rolka tę fałdę zwija, a druga rozwija, a ich ruchy (dostosowane oczywiście do skali problemu) mobilizują tkankę skórną do redukcji cellulitu, usprawnienia krążenia i stymulacji receptorów nerwowych. Każdy z zabiegów dodatkowo aktywnie wspomaga procesy ujędrniania ciała, poprzez wzmocnienie elastyczności tkanki, stymulację fibroblastów, redukcję oraz późniejsze zapobieganie zwłóknieniom, a także pobudzanie mięśni do aktywnej pracy.

Dermique Instytut Piękna & Spa

Wasze komentarze (0):