Technologie » AGD - RTV

Sound BlasterX Katana łączy się z Sony PS4, PS4 Pro oraz PS4 Slim za pomocą USB Audio

Posiadacze PlayStation4 będą mogli doświadczyć cyfrowego dźwięku w grach za sprawą zaawansowanego procesora Sound Blaster, 24-bit DAC oraz dźwięku przestrzennego 5.1. To wszystko za sprawą komunikacji USB pomiędzy konsolą, a Sound BlasterX Katana.

Creative Technology Ltd ogłosiła dziś, że wielokrotnie nagradzany system audio Sound BlasterX Katana obsługuje połączenie USB audio z wszystkimi wersjami konsol Sony PlayStation 4. Zaktualizowane wsparcie pozwala właścicielom PS4 doświadczyć kinowej jakości dźwięku za pośrednictwem przewodu USB dołączonego do Sound BlasterX Katana w takich pozycjach jak między innymi, Uncharted: The Lost Legacy, Horizon: Zero Dawn, a także w tych nadchodzących: Star Wars Battlefront 2, Call of Duty WWII, NBA 2K18 czy Destiny 2.

Użytkownicy PS4 będą mieli także możliwość doświadczenia lepszej komunikacji się w grze. To za sprawą redukcji szumów oraz przekształcania głosu dzięki wbudowanemu procesorowi Sound Blaster. Wcześniej posiadacze Katany mogli połączyć się z konsolą tylko za pomocą wejścia optycznego z oddzielnym podłączeniem mikrofonu do kontrolera PS4 bez korzyści takich jak redukcja szumów oraz morfingu głosu. Posiadacze konsoli mogą teraz sterować tymi technologiami w czasie rzeczywistym za pomocą tabletu czy smartfonu z iOS lub Androidem ze zaktualizowaną aplikacją Sound Blaster Connect. Zostanie ona opublikowana do końca października br. w App Store oraz Google Play.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://magazynit.pl/hardware/sound-blasterx-katana-laczy-sie-z-sony-ps4-ps4-pro-oraz-ps4-slim-za-pomoca-usb-audio.html

openmediagroup