Dom » Wnętrza

Stwórz barwną aranżację swojego domu z Wizualizerem Dekoral

Tworzenie aranżacji wnętrz stało się wyjątkowo łatwe i przyjemne. Możliwości Wizualizera dostępnego na stronie www.dekoral.pl zostały bowiem poszerzone o dodatkową funkcję. Dzięki niej możemy dopasować kolory ścian nie tylko do projektów przykładowych pomieszczeń, ale i do naszego własnego domu.

Dobranie idealnej kolorystyki ścian w naszym domu jest czasochłonnym zajęciem. Musimy wybrać odpowiednie barwy, ich nasycenie oraz dodatkowe elementy dekoracyjne.

Wielogodzinne wyprawy do sklepów i przeglądanie katalogów potrafią przemienić tę z pozoru przyjemną czynność w wyjątkowo męczącą pracę. Wizualizer Dekoral jest interaktywną aplikacją, która zdecydowanie ułatwia odnalezienie satysfakcjonujących nas rozwiązań aranżacyjnych.

Indywidualne rozwiązania

Dotychczasowe opcje Wizualizera umożliwiały nam dobór kolorów farb marki Dekoral i nanoszenie ich na projekty przykładowych pomieszczeń i fasad. Unowocześniona wersja aplikacji pozwala na zabawę kolorami na własnych zdjęciach wnętrz, które możemy wprowadzić do programu. Posługując się zdjęciem własnej sypialni, kuchni czy łazienki, z łatwością  dobierzemy kolory farb spełniające nasze oczekiwania oraz pasujące do stylu domu.

Wizualizer Dekoral jest doskonałym rozwiązaniem szczególnie dla osób ceniących wygodę. Bez konieczności wychodzenia do sklepu, przed ekranem komputera możemy łączyć kolory i bawić się efektami dekoracyjnymi. Aplikacja przypadnie do gustu również tym, którym podobają się odważne pomysły aranżacyjne, ale obawiają się wykorzystać je we własnym domu. Wizualizer pozwala bowiem na korygowanie błędnych rozwiązań, których w rzeczywistości nie bylibyśmy w stanie poprawić. Dostępny na stronie www.dekoral.pl program umożliwi nam również dopasowanie kolorów ścian i sufitów do znajdujących się w domu podłóg, mebli oraz dodatków. Dzięki temu już przed remontem będziemy wiedzieli, czy nowa aranżacja będzie współgrała np. z zasłonami i dywanami, oraz jakie zmiany wymusi na nas odświeżona kolorystyka ścian.

Prosta i funkcjonalna aplikacja

Obsługa Wizualizera Dekoral  jest bardzo prosta i intuicyjna. Jeśli chcemy skorzystać z jego nowej funkcji, wybieramy opcję „Twoje zdjęcie" i  wgrywamy na stronę zapisaną w formacie JPG, GIF lub PNG fotografię wnętrza lub fasady. Natomiast, gdy wolimy skorzystać z gotowego projektu, wybieramy opcję „Gotowe zdjęcie". Późniejsze czynności są jednakowe dla obu wariantów. Używając wskaźnika w postaci elektronicznego pędzla zaznaczamy obszar, na który chcemy nanieść farbę. Pod zdjęciem znajdują się trzy zakładki, dwie z nich to palety, z których wybieramy odpowiedni kolor, trzecia to zakładka z efektami dekoracyjnymi. Pierwsza paleta zawiera kolory farb gotowych, w których znajdują się barwy posegregowane ze względu na ich intensywność oraz stopień dopasowania do siebie. Znajdziemy w niej takie kategorie jak „Skandynawska melancholia", „Kraina kwitnącej wiśni", czy „Amerykański sen". Drugą kategorię stanowi paleta kolorów NCS. Po wyborze koloru z tej palety, program pokazuje odcienie z nim harmonizujące. Po dobraniu odcieni ścian i sufitów, możemy nanieść na zaznaczony obszar efekty dekoracyjne. Ponadto dzięki odpowiednim funkcjom zawsze wrócimy do poprzedniej wersji projektu oraz zapiszemy na dysku lub wyślemy na dowolny adres e-mail najciekawsze pomysły. Gotowy, zapisany na dysku projekt zawiera zdjęcie oraz małe chipy z nazwami kolorów i farb jakich użyliśmy, czy też jak w przypadku wyboru kolorów NCS - numer z wzornika.

Z Wizualizerem Dekoral tworzenie barwnych aranżacji stanie się wspaniałą przygodą. Przez bezpieczne - wirtualne mieszanie kolorów z łatwością przekonamy się, czy wybrana przez nas koncepcja będzie komponować się z wnętrzem wybranego pomieszczenia. Dzięki temu, z gotowym projektem, szybko odnowimy i odmalujemy nasze mieszkanie.

PPG Industries

PPG z siedzibą w Pittsburghu jest globalnym dostawcą farb, lakierów przemysłowych, produktów chemicznych, wyrobów optycznych, szkła, szkła płaskiego i innych materiałów specjalnych. Firma PPG zarządza ponad 140 zakładami przemysłowymi w ponad 60 - ciu krajach. Wartość sprzedaży w 2008 roku wyniosła 15, 8 miliarda dolarów. Akcje PPG są notowane na Nowojorskiej Giełdzie Papierów Wartościowych (symbol: PPG).

Dodatkowe informacje znajdą Państwo na stronie www.ppg.com

ap