Dom » Wnętrza

SupraFix 3.0 – niewidoczne mocowanie toalet Villeroy & Boch

Wygoda i elegancja – to główne zalety SupraFix 3.0, innowacyjnego systemu mocującego do podwieszanych mis ustępowych.

Nowa propozycja Villeroy & Boch wyklucza opcję bocznej instalacji toalety, dzięki czemu wszystkie elementy montażowe pozostają  ukryte. Efekt? Niezwykle estetyczny i jednolity wygląd ceramiki oraz łatwiejsza pielęgnacja.

Stylowy dizajn i funkcjonalność

Zastanawiasz się jak podnieść poziom higieny toalety, a przy tym osiągnąć perfekcyjny efekt wizualny w łazience? Odpowiedzią na te pytania jest system SupraFix 3.0 Villeroy & Boch, mocowany do stelaża podtynkowego. Prosta i przemyślana koncepcja montażu sprawia, że otwory na śruby i zaślepki znajdują się wewnątrz ceramiki. Dzięki temu pomieszczenie nabiera harmonii, a brak zakamarków i trudnodostępnych miejsc pozwala zachować misę w nieskazitelnej czystości. Ponadto te same otwory służą do zamocowania WC oraz siedziska, co znacznie upraszcza instalację toalety.

Dwa rozwiązania w jednym

Niewielki element montażowy, a tak praktyczne zastosowanie - dopełnienie systemu SupraFix 3.0 Villeroy & Boch stanowią specjalne nakrętki varia, które zapewniają komfort użytkowania. Idealnie współgrają z zawiasami siedziska i pozwalają na jego  regulację względem ceramiki, zgodnie z indywidualnymi preferencjami. Dlatego może ono delikatnie wystawać lub być spasowane z misą, z dokładnością co do milimetra. Villeroy & Boch nie zapomniał również o higienie łazienki. Jej zachowanie jest możliwe dzięki technologii QuickRelease – założenie i zdjęcie siedziska odbywa
się jednym ruchem ręki, dzięki czemu bez trudu można oczyścić krawędzie misy, również w trudno dostępnych miejscach. Wygodę zapewnia też rozwiązanie SoftClosing, umożlwiające łagodne i bezgłośne zamykanie toalety.

Mimo, że SupraFix 3.0 jest następcą systemu SupraFix 2.0, kompatybilność obydwu rozwiązań pozwala uniknąć wszelkich problemów przy wymianie mis ustępowych. Toaleta z opcją SupraFix 3.0 może zostać zamontowana w miejsce starszej wersji, a nakrętki varia w tym wypadku nie są wymagane.

Marka Villeroy & Boch to synonim innowacyjnych technologii oraz wysokiej jakości. Firma nieustannie poszukuje nowatorskich rozwiązań, udoskonalając wprowadzone na rynek produkty i kreując światowe trendy. Dzięki SupraFix 3.0 po raz kolejny z sukcesem zrealizowała to zadanie.

konkretpr