Technologie » Telekomunikacja

Transmisje online – dlaczego warto je organizować?

Internet to masowe źródło przekazu, z którego korzysta większość ludzi. Właśnie dlatego przedsiębiorcy bardzo chętnie inwestują w marketing internetowy i inne działania w obrębie sieci.

Wiele osób chce mieć dostęp do wszystkich informacji nie wychodząc z domu. Takie możliwości daje Internet. Warto wykorzystać ten fakt i korzystać z reklamy internetowej. Udostępnianie informacji w sieci może mieć bardzo korzystny wpływ na budowanie marki osobistej oraz firmowej. Wiele osób oraz przedsiębiorstw decyduje się na transmitowanie swoich konferencji lub przemówień w Internecie. Czy jest to dobry pomysł? Postaramy się odpowiedzieć na te informację w tym artykule.

Transmisje z wykładów

Uczelnie lub firmy organizujące wykłady, na których mówi się o innowacjach rozwiązaniach oraz interesujących wynikach badań często decydują się na organizowanie transmisji online, aby cały świat mógł wysłuchać prelegentów. Takie wydarzenia przyciągają wielu fanów, którzy organizują czas nawet kilka tygodni wcześniej, aby obejrzeć i posłuchać referentów.

Przykładem, który potwierdza wartość takich transmisji jest premiera nowych urządzeń firmy Apple. Na prezentacji iPhone 7 sala wypełniła się po brzegi na długo przed rozpoczęciem, a przed monitorami komputerów zasiedli ludzie z całego świata.

Transmisje z sesji rady miasta

Mieszkańcy miasta chcą mieć dostęp do lokalnych posiedzeń radnych, którzy podejmują decyzje w ich imieniu. Niestety na takich naradach nie jest przewidziana obecność osób bezpośrednio z nimi związanych. Rozwiązaniem, dzięki któremu wszyscy mieszkańcy mogą śledzić przemówienia oraz głosowania podczas rad miasta są systemy transmisji hdsystem.pl HD Transmisja.

Ten wysokiej klasy sprzęt pozwala z łatwością transmitować wystąpienia prelegentów bez zaangażowania sztabu osób obsługujących kamery, nagłośnienie oraz kadrowanie. System działa w pełni automatycznie.

Transmisje w mediach społecznościowych

Blogerzy, politycy, aktorzy oraz inne osoby publiczne promują swoją osobę w mediach społecznościowych. Jednym ze sposobów na poprawienie kontaktów ze swoimi fanami jest odpowiadanie na ich pytania oraz publikowanie treści interesujących dla odbiorców. Najnowszym trendem, z jakiego korzystają osoby popularne są transmisje na żywo. Osobą, która w ostatnim czasie często prowadzi takie działania jest sam Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda. Zwolennicy głowy państwa, którzy obserwują jego profil, regularnie mogą sprawdzać, gdzie jest oraz co robi. Transmisje są prowadzone z najważniejszych wydarzeń w Polsce oraz tych, które maja charakter wizytowy.

Budowanie wizerunku jest jedną z najważniejszych czynności podczas nawiązywania relacji z klientami. Osoby publiczne obdarowane szacunkiem i zaufaniem wśród swoich zwolenników są uznawane za bardziej wiarygodne i z biegiem czasu ich popularność wzrasta.

Zakończenie

Transmisje na żywo mają jeszcze jedną podstawową zaletę, po ich zakończeniu można udostępniać materiały użytkownikom do ponownego obejrzenia. Dzięki temu wiadomości przekazywane podczas prelekcji mogą być wielokrotnie odtwarzane przez lata.

Danutar