Rozrywka i wypoczynek » Sport

UNIQA sponsoruje Marcin Gortat Camp

UNIQA kontynuuje strategię budowania wizerunku marki w oparciu o mecenat sportu. Ubezpieczyciel objął patronatem Marcin Gortat Camp - koszykarskie warsztaty dla dzieci i młodzieży prowadzone przez jedynego Polaka, który zagrał w finale NBA.

Od 13 do 19 lipca, w siedmiu miastach Polski, Marcin Gortat, koszykarz Ligii NBA i wychowanek Łódzkiego Klubu Sportowego, poprowadzi zajęcia koszykówki dla dzieci i młodzieży.

Zajęcia mają na celu zachęcić najmłodszych do uprawiania sportu i prowadzenia aktywnego trybu życia. Oprócz opanowania podstawowych umiejętności koszykarskich, uczestnicy będą mieli okazję do rozmowy ze swoim idolem o tym, jak naprawdę wygląda życie prawdziwego sportowca. Nad organizacją campu czuwa ŁKS Koszykówka Męska, Urząd Miasta Łodzi oraz Polski Związek Koszykarski. Wybór miejsc w których odbędzie się impreza nie jest przypadkowy - Łódź, Poznań, Wrocław, Katowice, Warszawa, Bydgoszcz i Trójmiasto będą gospodarzami zbliżających się rozgrywek EuroBasket 2009.

Idea edukacji młodych ludzi w duchu zdrowej sportowej rywalizacji, zachęcanie ich do stawiania sobie ambitnych celów już od najmłodszych lat i konsekwentnej ich realizacji jest nam bardzo bliska. Jako firma ubezpieczeniowa z wieloletnimi tradycjami, czujemy się społecznie odpowiedzialni i chętnie angażujemy się w przedsięwzięcia sportowe o wymiarze edukacyjnym - wyjaśnia Piotr Wyraz, kierujący marketingiem w UNIQA. - Marcin Gortat, gwiazda sportowa światowego formatu, może być doskonałym wzorem dla młodych ludzi i reprezentuje wartości i postawy, które chcemy promować. Jesteśmy dumni, że zostaliśmy tytularnym sponsorem tak istotnego wydarzenia. - dodaje Wyraz.

Szczegółowe informacje o imprezie Marcin Gortat Camp 2009

Terminarz
13 lipca (godz. 10.00 - 13.00) - Łódź, Arena Łódź, a. Unii 2
14 lipca (godz. 10.00 - 13.00) - Poznań, hala AWF, ul. Droga Dębińska 10 C
15 lipca (godz. 10.00 - 13.00) - Wrocław, hala Orbita, ul. Wejherowska 34
16 lipca (godz. 11.00 - 14.00) - Katowice, plac przed "Spodkiem", al. Korfantego 35
17 lipca (godz. 10.00 - 13.00) - Warszawa, hala sportowa "Koło", ul. Obozowa 60
18 lipca (godz. 10.00 - 13.00) - Bydgoszcz, hala Łuczniczka, ul. Toruńska 59
19 lipca (godz. 10.00 - 13.00) - Gdańsk, Miejska Hala Sportowa, ul. Kołobrzeska 61
19 lipca - Gdynia, zakończenie Mistrzostw Europy w Koszykówce Kobiet U20.

Zapisy uczestników (dziewczynki i chłopcy do 13tego roku życia) przyjmowane są drogą elektroniczną na adres gortat.camp@lkskosz.pl. Należy wysłać imię i nazwisko uczestnika, datę urodzenia oraz miasto campu. Potwierdzenie oraz szczegółowe informacje zostaną przesłane zwrotnie, na adres e-mail uczestnika. Liczba miejsc jest ograniczona, a o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

ap