Firma » Reklama

W nowy rok z nowymi siłami – zmiany personalne w about ad

Rozpoczyna się siódmy rok działalności poznańskiej agencji reklamowej about ad. W nowy rok agencja weszła z nowymi siłami. Od lutego jej skład wzbogaciły trzy osoby.

Zmiany dotyczą działów Kreacji i Client Service. Kreacja pozyskała nowy team – copywritera Wiesława Juskowiaka i art directora Wojciecha Franka. Wiesław przez większość swojego 10-letniego doświadczenia w branży reklamowej pracował jako Freelance Creative Designer. Współpracował z agencjami: Advertiva (Poznań), Mirwal Art (Wrocław), Axon InteractiveMedia (Warszawa) i Spot15 (Leszno). Tworzył projekty dla Kompani Piwowarskiej, Avio Polska, Janpola, Foha, PTK, Astromalu czy Cubato. Wojciech Franka, także z 10-letnim doświadczeniem w branży, zajmował się brandingiem, a także tworzył ilustracje dla czasopism – głównie z obszaru fantastyki. Wcześniej pracował z VFP Comunications, Audi, Bacardi, Sony, Heinekenem i Akzo Nobel. Jest absolwentem Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza na kierunku EASP.

Dział Client Service zasiliła Monika Michaluk, która objęła stanowisko Account Managera. Zanim Monika trafiła do about ad, pracowała dla agencji Morski Studio Graficzne stworzonej przez znanego poznańskiego ilustratora, Igora Morskiego. Klienci, z którymi Monika wcześniej współpracowała to między innymi: Stary Browar, Aquanet SA, Terlan, PGNiG, PSG, Grupa Rovese.

Nowy rok to także czas na awanse dla dotychczasowej załogi. Maciej Świtała od lutego objął stanowisko Client Service Directora a Marcelina Kaczanowicz-Murach – Senior Account Executive. Dział Kreacji zyskał nowego szefa – Sebastiana Sauera, jego zastępcą mianowany został Paweł Klapiński. Jeśli chodzi o dział Strategii, to Joanna Boruta od lutego piastuje funkcję Strategic Plannera.

Rozrasta się także oddział agencji about ad w Lublinie. Joanna Dera w dalszym ciągu zajmuje stanowisko Senior Account Executive. Do jej zespołu jako Account Executive dołączyła Karolina Mackiewicz, natomiast Aleksandra Zaorska zasiliła dział DTP (DTP Operator).
W najbliższych miesiącach planowane jest powiększenie obecnej sekcji w Lublinie.

Więcej informacji o agencji reklamowej about ad na stronie: www.aboutad.pl.

About Ad Sp. z o.o.